Prva Barcelonina ponuda za Lautara Martineza već na stolu

Novac + igrači

Prva Barcelonina ponuda za Lautara Martineza već na stolu

Barceloni nešto nedostaje, evidentno je. Posebno je katalonska mašina "zakočila" u ofanzivi, a na to su itekako uticale i povrede Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea.

Bez obzira što će se naredne sezone njih dvojica vratiti u pogon, jasno je da je Barceloni potrebno svježe krvi u napadu.

Prva zvijezda Barcelone Lionel Messi i njegova "desna ruka" Luis Suarez odavno hvale napadača Intera Lautara Martineza.

I pored njih dvojice, mnogi u Barceloni upravo mladog Martineza vide kao dugoročnu zamjenu za sjajnog Suareza - koji je u januaru napunio 33 godine.

Sada FCInterNews.it piše da je na stolu prva zvanična ponuda Barcelone za Martineza. Naravno, posao može biti zvanično završen tek na ljeto.

Vjeruje se da je riječ o 70 miliona eura keša, ali da su u ponudu uključena i dvojica fudbalera Barcelone. Navodno su to Arturo Vidal i Nelson Semedo.

Vrijednost Vidala, velike želje trenera Intera Antonija Contea, se procjenjuje na 20 miliona eura, dok je Semedova vrijednost trenutno na 40-ak miliona eura. To znači da je ukupna visina Barcine navodne ponude oko 130 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Martinez u ugovoru sa Interom ima otkupnu klazulu od 111 miliona eura koja će važiti tokom prve dvije sedmice jula. Ipak, Barcelona je nema namjeru aktivirati već će pokušati sa ponudama novac + igrači poput ove koja je navodno već upućena na adresu Intera.

Navodno je za Martineza spreman i bogat ugovor na Nou Campu. Već sada je Barcelona mladom Argentincu spremna ponuditi sedam miliona eura po sezonu, uz dodatne bonuse. To je tri puta više nego što trenutno zarađuje na Meazzi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Nit vidal košta 20 a pogotovo semedo 40 mil.PREVISE za igrače koji su često povrijeđeni i stalno na klupi Martinez 23 godine KLASA igrač
3 0
luks-02
Neigranje Suareza nije nikakav gubitak za Barcelonu.Sa njim ili bez njega je Barcelona na istom.Barcelona se mora riješit Suareza,Rakitiča,Umtitija.Lengleja i Vidala.Za Martineza se slažem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi