Odigrane četiri utakmice u Prvoj ligi FBiH, Tomislav spasio čast gostujućih ekipa

Utakmice petog kola

Odigrane četiri utakmice u Prvoj ligi FBiH, Tomislav spasio čast gostujućih ekipa

E. Ganibegović

Upravo su okončane prve četiri utakmice petog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a mnogo raspoloženiji danas bili su domaćini.

U rudarskom derbiju Budućnost je u Banovićima savladala kakanjski Rudar rezultatom 1:0, a odlučujući gol postigao je Huseinbašić u 53. minuti. Rudar je pred kraj meča pogodio stativu i tako propustio šansu da u Kakanj ponese makar jedan bod. 

Na utakmici Gradine i Jedinstva vidjeli smo kasna dva gola, oba u mreži gostiju iz Bihaća. Salanović je pogodio u 80. minuti, da bi u 85. Čamdžić postavio konačnih 2:0.

Goražde i Tomislav su podijelili bodove, bilo je 1:1. Jamaković je doveo domaće u vodstvo u 22. minuti, da bi bod gostima iz Hercegovine donio Banović 13 minuta prije kraja meča.

Iz još uvijek nepoznatih razloga je u Hadžićima kasnila utakmica Radnika i TOŠK-a 10 minuta, a na kraju je domaći tim slavio rezultatom 1:0.

Gosti iz Tešnja su u prvom dijelu imali mnogo više prilika, no Radnik je pogodio prečku pred odlazak na odmor i tako najozbiljnije zaprijetio. 

Oglasi

Trenutak odluke dogodio se u 65. minuti kada je Amin Alagić pogodio za vodstvo i, kasnije će se ispostaviti, pobjedu Radnika.

Sutra se završava kolo s još četiri utakmice. Sastaju se Mladost - Bratstvo, Gornji Rahić - Čelik, Zvijezda - Sloboda i Stupčanica - Simm Bau. 

Prva liga FBiH, 5. kolo:

Budućnost - Rudar 1:0

FK Budućnost: Mehić, Avdić, Berbić, Husić, Pirić, Brkić, Saletović, Lugavić, Čergić, Đerzić, Huseinspahić.
FK Rudar: Kršić, Husagić, Goralija, Čago, Kobilica, Hasanović, Musić, Čatić, Tukić, Hrustanović, Kišić.

Oglasi

Gradina - Jedinstvo 2:0

OFK Gradina: Vidaković, Andrić, Salanović, Čamdžić, Forić, Ćosić, Husejnović, Jusić, Imamović, Berbić, Panjeta.
NK Jedinstvo: Iličić, Džaferović, Imamagić, Hadžikadunić, Kojić, Zarić, Guskić, Bajrektarević, Mizić, Hadrović A., Hadrović S.

Goražde - Tomislav 1:1

FK Goražde: Čalaković, Muslić, Tatar, Dučić, Handžić, Konjalić, Karalić, Begram, Jamaković, Harambašić, Hukara.
HNK Tomislav: Šehović, Križanac, Ćerdić, Alpeza, Nascimento, Vrgoč, Šiško, Mihalj, Bautista, Soldić, Radoš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnik - TOŠK 1:0

FK Radnik: Mudželet, Ramić, Kobašević, Kazić, Alagić, Jašarević, Sabljica, Drina, Konjhodžić, Jusupović, Nargalić.
NK TOŠK: Selimović, Marmat, Baltić, Dizdarević, Kurdić, Nuhanović, Sejmenović, Obradov, Yahaya, Čabrić, Tabak.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi