Vraća se Prva liga FBiH - Konačno poznato ko u prvom kolu nastavka sudi Slobodi i Stupčanici

Delegiranje za 16. kolo

Vraća se Prva liga FBiH - Konačno poznato ko u prvom kolu nastavka sudi Slobodi i Stupčanici

Esmer Oštraković

Ovog vikenda, nakon pauze od nekoliko mjeseci, pred nama su nova uzbuđenja u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Dvije utakmice privlače najviše pažnje, a to su naravno dueli Rudar i Slobode, te Čelika i Stupčanice. Razlog su naravno Sloboda i Stupčanica koje se bore za plasman u Premijer ligu BiH.

Sada je poznato i delegiranje za 16. kolo Prve lige FBiH, a pravu u Kaknju dijelit će sudija iz Sarajeva, Amin Efendić.

Njegovi asistenti biti će Boris Bilješko, te Josip Begić iz Posušja, dok je četvrti sudija na ovoj utakmici Ernad Korman iz Bugojna.

Drugi derbi, onaj koji će biti odigran u Zenici, pripao je Arminu Kukiću iz Bugojna, a pomagat će mu Almir Huskić također iz Bugojna, te Eldar Parla iz Sarajeva. Četvrti sudija je Ermin Hadžović iz Sarajeva.

Vis Simm-bau drugi dio sezone otvorit će na svom terenu, a u goste im dolazi ekipa Jedinstva iz Bihaća koja se bori za opstanak u ligi.

Oglasi

Goran Kolobara iz Mostara biti će na centru, a Sanel Grljević iz Mostara i Adnan Arfadžan iz Jablanice će mu pomagati. Četvrti sudija je Denis Limov iz Gabele.

Još jedna ekipa koja se bori za opstanak jeste TOŠK i oni će sasvim sigurno uraditi sve kako bi u prvom kolu drugog dijela sezone ostvarili pobjedu na domaćem terenu protiv Budućnosti iz Banovića.

Ovu utakmicu sudit će Delić Jure iz Mostara, a asistirat će mu Adnan Ibrahimović iz Brčkog, Te Amrudin Zaimović iz Novog Travnika. Četvrti sudija je Kristijan Sučić iz Travnika.

Kantonalni derbi u Gračanici će odigrati Bratstvo i Gradina, a obje ekipe žele dobar start u drugom dijelu sezone.

Sudija iz Busovače, Igor Popović, biti će glavni za pravdu na ovoj utakmici, a pomagat će mu Mihret Zlatić i Filip Jarić, obojica iz Brčkog. Četvrti sudija je Semir Balić iz Tešnja.

Sena Heljić iz Sarajeva, sa asistentima Mirzom Ćehajom iz Goražda i Amirom Hušidićem iz Podzvizda zaduženi su za suđenje na utakmici između Tomislava i Zvijezde. Četvrti sudija je Mario Pejić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmicu između Gornjeg Rahića i Radnika sudit će Ajdin Baručija iz Zenice, a asistenti su mu Selmin Osmančević iz Zenice, te Semin Mamela iz Breze. Četvrti sudija je također iz Zenice, a to je Aldin Sofić.

Suad Nurić iz Gračanice dijelit će pravdu na utakmici između Goražda i Mladosti DK. Asistirat će mu Mirza Čejvanović iz Tuzle, te Demir Mešić iz Doboj Istoka. Četvrti sudija je Benjamin Berbić iz Banovića.

Top Komentari

Convict
Samo Celik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi