Na terenu još pet kola, ali već problemi: Tri kluba ostala bez licence za narednu sezonu Prve lige!
Sa meča FK Željezničar - NK Zvijezda Gradačac u Kupu BiH

Održana sjednica Komisije

Na terenu još pet kola, ali već problemi: Tri kluba ostala bez licence za narednu sezonu Prve lige!

S. Mlaćo
Pet kola je do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH.

NK GOŠK je već prvak, a velika bitka vodi se za opstanak. FK Radnički  iz Lukavca je već prežaljen, a pitanje je koliko će timova u niži rang.

To će zavisiti od doigravanja prvaka četiri Druge lige, ali i ko će napustiti Premijer ligu.

Danas je održana i sjednica Prvostepene komisije za licenciranje.

Tri kluba su ostala bez licence, a to je FK Radnički, te FK Rudar Kakanj i NK Zvijezda Gradačac.

U Radničkom vjerovatno i željeli ući u 'igru' za licencu, dok je Rudar i Zvijezda imati pravo žalbe u roku od osam dana.

Oglasi

Sve će otići na Drugostepenu komisiju za licenciranje klubova.

"Na  današnoj sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 dobili su sljedeći klubovi:

NK Bratstvo Gračanica, FK Budućnost Banovići, FK Goražde Goražde, NK GOŠK Gabela, OFK Gradina Srebrenik, NK Jedinstvo Bihać, FK Mladost Doboj Kakanj, FK Radnik Hadžići, BFK Simm Bau Kosova, NK Stupčanica Olovo, HNK Tomislav Tomislavgrad, NK TOŠK Tešanj i NK Travnik.

Oglasi

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili: FK Radnički Lukavac, FK Rudar Kakanj i NK Zvijezda Gradačac.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.“, stoji u objavi NS FBiH putem zvanične stranice.

Članovi Prvostepene komisije NS FBiH su: Ante Matijević, Ibrahim Tatarević, Edhem Ekmeščić, Ivan Krištić, Kenan Greda i Bernard Cakalin.

Tako se bar navodi na stranici NS FBiH, dok su u Drugostepenoj komisiji, također sportskoj javnosti malo poznata imena:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

To su Amir Sivro, Josip Čolić, Vlatko Bošnjak, Emina Čizmić, Mato Itrić i Zafir Kajević.

 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pizaro01
Sve renomirana sportska imena??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti