Odlično su krenuli: Dvojac na maksimalnom učinku nakon četiri kola Prve lige FBiH
Kenan Šarić FOTO: NK TOŠK

Lista strijelaca

Odlično su krenuli: Dvojac na maksimalnom učinku nakon četiri kola Prve lige FBiH

S. Mlaćo
U Prvoj ligi FBiH veoma je uzbudljivo na startu sezone.

GOŠK je maksimalan nakon četiri kola, prati ga Radnik iz Hadžića sa devet bodova, a Radnički, Gradina, Bratstvo, Zvijezda, Rudar Kakanj i FK Budućnost imaju po sedam bodova.

Na dnu je Tomislav bez bodova, dok Jedinstvo ima jedan bod.

Najefikasniji napad za sada imaju Radnički i BFK Simm Bau. Ova dva tima postigla su po deset pogodaka.

Jedinstvo je jedina momčad bez postignutog pogotka, dok najbolju odbranu ima lider NK GOŠK koji je primio samo jedan pogodak.

NK Travnik ima najslabiju odbrana sa 11 primljenih pogodaka, skoro tri po meču.

Oglasi

Kada je lista strijelaca u pitanju na vrhu su Sedin Ljuca iz NK Bratstvo i Kenan Šarić iz NK TOŠK sa po četiri postignuta pogotka.

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi, ljudi se bave sportom i trava

Ljuca je u Bratstvo stigao iz FK Igman Konjic s kojim je izborio plasman u Premijer ligu, dok je Šarić imao posljednji angažman u FK Radnik Bijeljina. Iako se ne radi o klasičnom napadaču, brzo je postao udarna igla svog tima i statistički gledano na maksimalnom je učinku u četiri kola.

Po tri pogotka postigli su Aldin Hrvanović (FK Radnički Lukavac), Dino Kalesić (NK Zvijezda), Eldin Mehmedović (OFK Gradina), Ajdin Mujagić (NK Zvijezda) i Husein Poturalić (BFK Simm Bau).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na dva su Jasmin Berbić (OFK Gradina), Kenan Dervišagić (FK Radnik Hadžići), Belmin Fazlić (OFK Gradina), Nermin Hajdarević (FK Radnički), Nurulah Harbaš (FK Radnik Hadžići), Adnan Hrelja (NK GOŠK), Anel Husić (FK Budućnost), Salko Jazvin (BFK Simm Bau), Munib Karahmetović (NK Stupčanica), Nihad Šero (NK GOŠK)...

Do sada smo vidjeli dva autogola. Postigli su ih Nijaz Fazlić (NK Travnik) i Salih Hodžić (FK Mladost Doboj Kakanj).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi