Činilo se da je sve gotovo, ali bitka Slobode i Stupčanice za prvaka tek počinje
Sa duela Slobode i Stupčanice na Tušnju

Tuzlaci na dva derbija pali bez ispaljenog metka

Činilo se da je sve gotovo, ali bitka Slobode i Stupčanice za prvaka tek počinje

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Iako se činilo da će Sloboda bez većih problema izboriti povratak u Premijer ligu, te titulu obezbijediti već nakon prvog dijela sezone, od toga ipak neće biti ništa.

Tuzlaci su glavni favoriti, ali sa dva poraza u dva derbija, situacija se zakomplikovala. Njihov prvi rival Stupčanica igra itekako dobro, te je razlika sada samo četiri boda.

Sloboda je za vikend poražena od Čelika 1:0, a prije toga i na gostovanju u Goraždu 2:0. Time su Tuzlaci pokazali da imaju određene nedostatke, te da su pojedini igrači itekako precijenjeni, odnosno da nemaju kvalitet za tim koji mora imati pobjednički mentalitet.

Dres Slobode svakako je 'težak', navijači očekuje eskpresan povratak u elitno društvo, a svi rivali svakako da imaju dodatni motiv protiv kluba sa bogatom historijom.

Na drugoj strani je Stupčanica iz Olova, klub o kojem se mnogo piše o posljednje vrijeme. Stupčanica je već sada pozitivni primjer bh. sporta, u Olovu rade planski i veoma kvalitetno, što pokazuju i rezultati.

Oglasi

Posložili su kockice i Premijer liga više nije samo san, nego nešto o čemu mogu ozbiljno razmišljati u dogledno vrijeme, naredne sezone ili nešto kasnije, pokazat će vrijeme. Imaju i prvog strijelca lige, a radi se o Fijadu Mehanoviću koji je postigao osam pogodaka.

Prvi strijelac Slobode sa pet pogodaka je Haris Dilaver, dok je Kenan Delić dodao četiri, kao i Dino Kalesić.

Sloboda je u 11 kola upisala devet pobjeda te dva remija, dok je Stupčanica sedam puta slavila, dva puta remizirala i isto toliko puta je poražena.

Ova dva tima odmjerila su snage u šestom kolu, a Sloboda je slavila 1:0. I tada se vidjelo da je razlika u kvaliteti itekako mala, gotovo nevidljiva.

Kada je u pitanju raspored ova dva tima do kraja sezone, Sloboda će ugostiti Tomislav i TOŠK, dok će u goste Bratstvu i BFK Simm Bau.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Stupčanica je domaćin i u narednom kolu i to ekipi Radnika iz Hadžića, a zatim će u goste ove sezone 'slabašnoj' Mladosti.

U Olovu u 14. kolu stiže Goražde, dok u posljednjem kolu prvog dijela sezone tim Dženana Zaimovića putuje na megdan FK Gornji Rahić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
slobodo angaziraj blazevic ciru davam yebe hurem samiru na miru
0 1
Guber
Treba predsjednik smanjiti sa kovertama, ne valja kad su siti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi