Ko će napustiti Prvu ligu FBiH: 'Milion' kombinacija i praćenje Premijer lige te četiri Druge lige
Sa meča HNK Tomislav - NK Travnik (2:0)

Radnički je već prežaljen

Ko će napustiti Prvu ligu FBiH: 'Milion' kombinacija i praćenje Premijer lige te četiri Druge lige

S. Mlaćo

Do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH ostalo je još šest kola. NK GOŠK je na korak do titule prvaka, Gabeljani imaju 15 bodova prednosti nad FK Goražde i titulu bi mogli proslaviti već za par kola.

Velika borba se vodi za opstanak, a ono što je itekako zanimljivo jeste da se ne zna koliko timova će napustiti prvoligaško društvo.

U najtežoj situaciji je FK Radnički Lukavac koji ima 17 bodova, NK Travnik je na 25, koliko ima i NK Jedinstvo, a FK Mladost je na 27.

Kako je već poznato, u Prvu ligu FBiH ulaze dva prvaka iz doigravanja četiri prvaka Druge četiri lige FBiH (Sjever, Centar, Zapad i Jug). To će prema svemu sudeći biti NK Čelik, NK Iskra ili NK Vitez, FK Gornji Rahić i FK Klis.

Zeničani sigurno imaju ambicije za veći rang, no pitanje je kod još od gore navedenih timova ima ambicije za Prvu ligu FBiH, koja je izuzetno veliki izazov u svakom pogledu, posebno finansijski.

Jedan od timova koji izbori Prvu ligu FBiH naslijedit će mjesto NK GOŠK koji ide u Premijer ligu, a ukoliko dva tima izbore plasman, onda iz Prve lige FBiH ispada jedan tim, a naravno klubovi iz Prve lige FBiH trebaju prate i dešavanja u Premijer ligi.

Oglasi

Ukoliko npr. Sloboda, Igman, Posušje ili Tuzla City napuste Premijer ligu, oni 'sele' u Prvu ligu FBiH, a ukoliko to bude FK Leotar ili FK Sloga Doboj, oni će u Prvu ligu Republike Srpske.

Trenutno su u najtežoj situaciji FK Leotar i FK Sloboda, koji su ispod crte, odnosno na mjestima koja vode u niži rang, ali bodovna razlika je itekako mala.

FK Sloboda bi u trenutnoj situaciji u Prvu ligu FBiH, a to bi značilo da jedan klub više napušta Prvu ligu FBiH.

Ukoliko se desi da dva tima iz doigravanja izbore Prvu ligu FBiH, te FK Sloboda se ne uspije spasiti, Prvu ligu FBiH će napustiti dva tima.

Ukoliko Premijer ligu napuste dva tima koja bi prema tome nastupala u Prvoj ligi FBiH, Prvu ligu bi napustila tri tima.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=561093779343877&set=pb.100063297783831.-2207520000.[/facebook]

Realno je tako da Prvu ligu FBiH napusti jedan tim, ali i tri, pa nema sumnje da će biti veoma zanimljivo. Radnički je već prežaljen, a ostali timovi su itekako u igri.

NK Travnik do kraja sezone očekuju domaći susreti sa NK Zvijezda, FK Mladost i NK Jedinstvo, te gostovanje kod FK Goražde, NK Stupčanica i FK Radnički Lukavac.

NK Jedinstvo će ugostiti u posljednjih šest kola NK Zvijezda, NK Bratstvo i NK Stupčanica, dok će u goste OFK Gradina, NK Travnik i FK Goražde.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Mladost dočekuje NK TOŠK, NK Bratstvo i NK Zvijezda, a u goste će FK Rudar Kakanj, OFK Gradina i NK Travnik.

Susreti narednog kola Prve lige FBiH igraju se za vikend 06.05. i 07.05.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karanfil
Sigurno će svi dobit licencu,bez obzira što nemaju uslova.Licenca u Federaciji se dobije za manje od 50% uslova.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi