Fenomenalan derbi u Goraždu, Rudar lakše diše

Osam golova na dva meča

Fenomenalan derbi u Goraždu, Rudar lakše diše

H. Zilić

Uzbudljiva je bila subota na terenima Prve lige FBiH gdje je odigrano šest mečeva 24. kola, a u ovom izvještaju donosimo vam dvije utakmice.

Derbi kola odigrali su u Goraždu domaća ekipa Goražde i Zvijezda iz Gradačca.

Prvo poluvrijeme utakmice pnoudilo je uspavanku sve do finiša prvog dijela. U 44. minuti Ramović je pogotkom doveo Goražde u vodstvo od 1:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku totalno druga slika na terenu i mnogo bolji fudbal sa dosta uzbuđenja pred oba gola.

Prvo je Zvijezda propustila veliku šansu za izjednačenje u 53. minuti, a onda su u 65. minuti stgili do 1:1, strijelac je bio Mujagić.

U 71. minuti Ramović nije iskoristio penal za domaće, ali pet minuta kasnije slavlje u Goraždu, domaća ekipa je povela sa 2:1 pogotkom Blagojevića.

Oglasi

U finišu totalna ludnica. Mujagić u 88. minuti poravnava na 2:2, a minut kasnije ponovo Blagojević pogađa za 3:2 što je bio i konačan rezultat ove sjajne utakmice.

Goražde - Zvijezda 3:2 (Ramović 44', Blagojević 76', 89'/Mujagić 65', 88')

FK Goražde: Čalaković, Antić, Dučić, Konjalić, Handžić, Ramović, Salanović, Blagojević, Tatar, Islamagić, Panjeta.

NK Zvijezda: Aljkanović, Mišić, Duraković, Škrijelj, Kalesić, Avdić, Savinović, Assaf, Mujagić, Vintonji, Aloian.

Rudar je u Kaknju dočekao tim Jedinstva iz Bihaća i od samog početka utakmice su krenuli ofanzivno.

Oglasi

Imalo je Rudar nekoliko lijepih akcija, prilika, a kruna svega došla je u 20. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a siguran realizator za 1:0 bio je Kobilica.

Rudar je sa minimalnim vodstvo otišao na odmor.

U nastavku utakmice slična igra na terenu, domaći su pofanzivnije otvorili poluvrijeme, redale su se prilike, a novi pogodak u mreži gostiju iz Bihaća vidjeli smo u 57. minuti, strijelac je bio Imamović. Prije toga je Jedinstvo propustilo vleliku šansu nakon kontre.

Jedinstvo se malo poravilo od ofanzive domaćina, a tračak nade vraća Merdović golom za 2:1 u 70. minuti utakmice. Ipak to je bilo sve od gostiju i Rudar je slavio sa 2:1 i upisao tri boda koja su ih još više odvojila od opasne zone.

Rudar Kakanj - Jedinstvo 2:1 (Kobilica 20' (p), Imamović 57'/Merdović 70')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Arnautović, Goralija, Ajanović, Hasanović, Kobilica, Bliznović, Čehajić, Musić, Tukić, Imamović, Kišić.

NK Jedinstvo: Ribić, Jusić, Selman, Pandžić, Božić, Bandić, Merdović, Nuhanović, Kulovac, Hadrović, Asprilia.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi