Komisija za suce i suđenje analizirala prva tri kola na terenima Prve lige FBiH
Propusta je bilo na meču Mladost - Tomislav

Propusta je bilo, no to je sasvim normalno

Komisija za suce i suđenje analizirala prva tri kola na terenima Prve lige FBiH

S. Mlaćo
Početak nove sezone Prve lige FBiH sasvim očekivano donio je i nova uzbuđenja.

Preostalo je da se danas još odigraju dvije utakmice 4. kola, te da kolo bude kompletirano.

Na vrhu su TOŠK, Igman i Bratstvo, a sasvim neočekivano donji dio tabele drže Mladost, Zvijezda, Rudar Kakanj, NK GOŠK...

Posla je bilo i za službena lica, koja su gotovo po običaju pod lupom javnosti poslije svakog kola.

Nezadovoljni ima i uvijek će ih biti, no jasno je da je u proteklom periodu mnogo urađeno na poboljšanju suđenja u prvoligaškom rangu, ali i same kvalitete lige. Govore to i sami rezultati, gosti bez ikakvih problema dolaze do bodova, što ranije nije bio slučaj.

Greške sudija se dešavaju, što je sasvim normalno. Greške se dešavaju i na najvećim nogometnim takmičenjima, ali svi se žele da ih je što manje, te ono najvažnije, da u tome nema namjere.

Oglasi

Komisija za suce i suđenje NS FBiH koji čine Semir Kaplan (predsjednik), Slavko Zovkić (dopredsjednik), te članovi Hajrudin Gobeljić (Cazin) i Josip Marijanović (Novi Travnik) radi kvalitetan posao, što je vidljivo 'golim okom'.

Protekle sedmice analizirana su prva tri kola, ustanovljeni propusti, te po pravilniku određene kazne za službena lica koja su učestvovala u istim.

Propusta je bilo na meču prvog kola između Rudara i GOŠK-a, a konkretno odnose se na glavnog sudiju Semira Sarajkića iz Sarajeva, te prvog pomoćnika Almira Huskića iz Bugojna. U drugom kolu bilo je dosta uzbuđenja, a kažnjena su službena lica sa tri meča.

Radi se o glavnom sudiji meča Mladost - Tomislav Sandiju Ljevi iz Mostara, te drugom pomoćniku Borisu Bilješku iz Novog Travnika.

Isto se odnosi i na duel Goražda i Jedinstva, tačnije glavnog sudiju Antonia Tomića iz Kreševa i drugog pomoćnika Alena Gluhu iz Sarajeva.

Oglasi

U drugom kolu propusti su zabilježeni i na meču Zvijezda i TOŠK-a, te je kažnjen glavni sudija Mario Pejić iz Gruda i drugi pomoćnik Adnan Ibrahimović iz Brčkog. Pejić je svirao nepostojeći jedanaesterac za domaći tim.

Kada je treće kolo u pitanju, propusta je bilo na meču Radnik i Mladost, a kažnjen je glavni sudija Jure Delić iz Mostara.

U Komisiji za suce i suđenje zadovoljni su nakon tri kola, svjesni da su greške sudija sastavni dio posla, no da se nadaju da će iz kola u kolo ih biti sve manje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Što je najvažnije, odgovorni posao rade transparentno i povlaštenih nema, čega su svjesni i sami klubovi, ali i navijači, te svi ostali koji prate prvoligaška zbivanja.

Najbolji je to put za bolje sutra bh. nogometa i svi se nadaju da će tako biti i u narednom periodu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi