GOŠK siguran u Hadžićima, Radnički sa tri gola ispratio TOŠK kući

Utakmice Prve lige FBiH

GOŠK siguran u Hadžićima, Radnički sa tri gola ispratio TOŠK kući

Esmer Oštraković

Danas su odigrane utakmice 9. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Pobjede su ostvarile ekipe Simm Bau, GOŠK-a, Radničkog iz Lukavca, te ekipa Travnika.

Ekipa Simm Bau dočekala je na svom terenu Budućnost iz Banovića, te je ostvarila pobjedu od 2:0, a oba gola viđena su u prvom poluvremenu.

Za vodstvo domaće ekipe protiv Budućnosti pogodio je Husein Poturalić, a drugi gol postigao je Sefan Stojanov i tako postavio konačan rezultat na ovoj utakmici.

GOŠK je na gostovanju kod ekipe Radnika iz Hadžića uspio ostvariti pobjedu, koja je jako važna za ovu ekipu kada je riječ o borbi za prvo mjesto.

Gol za vodstvo gostujućue ekipu postigao je Fatai sredinom prvog polvuremena, a do kraja utakmice, tačnije u posljednjim minutama susreta Šero je postigao gol i postavio konačan rezultat, a to je 0:2 za GOŠK.

Radnički je u Lukavcu dočekao ekipu TOŠK-a, te je ostvario uvjerljivu pobjedu od 3:1. Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Hrvanović i to u 31. minuti za vodstvo domaćih.

Isti igrač povisio je rezultat na 2:0 u 50. minuti, a sedam minuta kasnije bilo je 3:0 za ekipu Radničkog iz Lukavca. Do kraja utakmice TOŠK je uspio smanjiti na 3:1, ali više od toga nisu mogli.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Travnik je na svom terenu upisao minimalnu pobjedu protiv Gradine iz Srebrenika koja je bila favorit na ovom susretu.

Međutim na terenu to Gradina nije pokazala, te je Zec postigao jedini gol na utakmici i tako donio pobjedu od 1:0 svojoj ekipi, te jako važna tri boda.

Top Komentari

Brazuka
Budućnost najveći seljaci. Treba ih vratiti u 3 ligu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi