Rudar sve bliži PLBiH, nastavljena agonija Jedinstva
FOTO: FB FK Rudar Prijedor

Prva liga RS

Rudar sve bliži PLBiH, nastavljena agonija Jedinstva

H. Zilić

Odigrano je šest mečeva 27. kola Prve lige RS.

Rudar iz Prijedora nastavlja da korača prema PLBiH. Prijedorčani su danas sa 0:1 savladali Kozaru i imaju devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Leotara. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Kulenović u 18. minuti.

Trebinjski klub je danas sa 2:0 savladao ekipu Modriče, a mrežu gostiju pogađali su Šipovac i Kolak.

Golijada je viđena u Brčkom, gdje je Sutjeska sa 1:4 savladala domaće Jedinstvo i produžila agoniju tima iz Brčkog kojeg ćemo po svemu sudeći naredne sezone gledati u trećem rangu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ljubić je u Prnjavoru bio bolji od Željezničara sa 1:0. Junak domaćeg tima bio je Savanović, koji je postigao gol u 47. minuti.

Gosti su danas upisali još dvije minimalne pojbede. Novi Grad je sa 0:1 bio bolji od Podrinja iz Janje pogtokom Hušića, a istim rezultatom Slavija je u Doboju savladala ekipu Sloge. Za goste iz Istočnog Sarajeva strijelac je bio Ajkunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi