"Prva utakmica je uvijek neugodna, ali u Živinicama želimo do bodova"

Esad Selimović pred novu sezonu

"Prva utakmica je uvijek neugodna, ali u Živinicama želimo do bodova"

S. Mlaćo

Olimpik protekle sezone nije izborio plasman u elitni rang bh. nogometa, pa ćemo Vukove sa Otoke i u narednoj gledati u Prvoj ligi FBiH.

Mijenjali su u Olimpiku igrački kadar, ali i odustali od pompeznog najavljivanja borbe za prvo mjesto, što je vjerovatno i pametan potez.

Sada žele ići korak po korak.

"Nekoliko igrača nas je napustilo nakon završetka sezone. Neki su otišli igrati u Premijer ligi BiH, što govori o njihovim kvalitetama, dok sa nekim nismo nastavili saradnju i korektno smo se rastali. Prvom timu smo priključili nekoliko juniora, koji su bili prvaci prošle godine, stigli su Stjepanović, Handžić, Medić i Čizmić, koji su dovoljno kvalitetni i iskusni da mogu poboljšati našu igru. Uz nekoliko iskusnijih fudbalera sigurno da ćemo imati vrlo dobar tim, koji može u svakom susretu ići na pobjedu. Mišljenja smo da ćemo imati brži tim, igrat ćemo našu igru i pokušati da se nametnemo protiv svakog protivnika", kazao je trener tima sa Otoke Esad Selimović.

Prvo kolo Olimpiku donosi gostovanje Slavenu iz Živinica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svi znamo koliko je Slaven neugodna ekipa, pogotovo na svom terenu. Prva utakmica je uvijek nezgodna, dosta ekipe mijenjaju rostere i neke linije tima nisu "utegnute" kako treba, odnosno prema zamislima trenera i stručnih štabova. Mi idemo da igramo fudbal, da se nametnemo i da probamo da dođemo do bodova na otvaranju sezone", dodao je Selimović.

Susret se igra od 17:30 sati, a kao i ranijih sezona, sve mečeve možete pratiti u live tekstualnom prijenosu na portalu SportSport.ba.

Top Komentari

Aldin Neki
Vidjet ćemo je li pametno ili nije na terenu. Treba znati da se prošle sezone od četvrtog mjesta pa niže svi borili za opstanak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije