Prvi čovjek AS Roma spreman na sve kako bi se riješio dugovanja

Financijska situacija u klubu nije najbolja

Prvi čovjek AS Roma spreman na sve kako bi se riješio dugovanja

Midhat Šljivak
Teme:

AS Roma pokušala je prodati svoj trening centar kako bi zakrpila rupe u budžetu.

Bord direktora kluba razmatrao je razne mogućnosti kako doći do novca, a razmatrana je čak i prodaja poznatog trening-centra Trigoria za 30 miliona eura.

Na kraju, odustalo se od te ideje, ali je klub morao na drugi način da dođe do novca, što je i napravio.

Financijska situacija u klubu nije baš najbolja. Od 'velikih' timova Vučica najlošije stoji u ovom segmentu, a vlasnik James Pallotta silno je trebao novac kako bi popunio sve rupe u budžetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju je uzeo pozajmicu od investicionih fondova od 275 miliona eura. Tako je Pallotta dodatno zadužio klub koji je već u debelom minusu.

Prethodnu financijsku godinu Roma je okončala sa minusom od 23.4 miliona eura i čini se kako bi klub mogao imati ozbiljne probleme u narednim godinama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi