Ponedjeljak "dan D" za Džekin transfer

Dogovoren sastanak

Ponedjeljak "dan D" za Džekin transfer

Admin Čaušević

Ako je vjerovati italijanskim medijima Edin Džeko broji svoje posljednje dane u Romi. 

Transfer bi se konačano trebao realizovati sljedeće sedmice, a presudni razgovor za konačni dogovor bi se trebao održati u ponedjeljak.

Prema pisanju lista Corriere dello Sport direktor Intera Giuseppe Moratta će se u ponedjeljak sastati sa predstavnicima Rome i to tokom žrijebanja parova za novu sezonu Serije A.

Tada bi se trebali dogovoriti posljednji detalji vezani za Džekin prelazak u milanski klub nakon čega bi bio održan još jedan sastank da se i definitivno završi posao.

Razlika u ponudi i potražnji je i dalje šest miliona eura. Roma nema namjeru prodati Džeku za manje od 18 miliona eura, dok je Interova ponuda "stala" na 12 miliona.

Musmarra ubijeđen u Džekin dolazak

Italijanski novinar Alfio Musmarra koji prati dešavanja u Interu, a objavio je informaciju da će Dijamant stići u Milano kada se ekipa Intera vrati sa priprema.

Odnosi između Intera i Rome su jedno vrijeme zahladili kada je u pitanju transfer Džeke jer se nije moglo doći do zajedničkog jezika kada je u pitanju visina obeštećenja, ali su ponovo pokrenuti prije nekoliko dana i čini se da se sada stvari odvijaju puno uspješnije.

Navijače Intera je zabrinula činjenica što je Džeko u jučerašnjem prijateljskom meču Rome bio kapiten, ali Musmarra kaže kako to nema nikakve veze.

"Mnogi su bili uzrujani kada su vidjeli da je Džeki dodjeljena kapitenska traka, ali ništa se nije promijenilo. Po onim informacijama koje ja imam, pregovori su sada mnogo uspješniji nakon jednog perioda zahlađenja i Džeko bi trebao doći u Milan kada se ekipa vrati u Italiju.U suštini, ostalo je još samo da se srede neki detalji", kaže pomenuti novinar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On dodaje da neće samo Džeko ovog ljeta preći u Inter iz Riome, već da bi to trebao uraditi i Alexander Kolarov.

"Vjerujem da neće samo Džeko doći, jer mi je rečeno da Inter i Roma počinju pregovore koji uključuju i neke druge elemente. Vjerujem da dolazi i Alexander Kolarov", dodao je Musmarra.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pazzo13
Manje se pripremalo iskrcavanje na Normandiju,nego ovaj transfer
2 0
Forza_Juve_1897
Jebo vas džeko više popeli ste mi se na vrh glave, dva mjeseca pišete. Da hoće preći više pojačat će se inter samo tako
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi