UEFA "u glavi" već ima datum početka nove sezone Lige prvaka

Da li će se planovi ostvariti?

UEFA "u glavi" već ima datum početka nove sezone Lige prvaka

Teme:

Fudbal je i dalje suspendovan u Evropi (osim u Bjelorusiji) i još uvijek se pokušavaju pronaći odgovori na pitanja kako, kada i u kom formatu završiti takmičenja prekinuta zbog pandemije novog koronavirusa.

Potrebno je pronaći rješenja za naciolana takmičenja, ali i za UEFA-ina međunardona - Ligu prvaka i Ligu Evrope.

UEFA bi, prema aktuelnim planovima i predviđanjima, bila najsretnije ukoliko bi se nacionalni šampionati završili prije početka augusta, kako bi se u tom mjesecu mogla završti Liga prvaka i Liga Evrope.

Nije isključen ni format "mini turnira" u augustu i opcija igranja samo po jedne utakmice u četvrtfinalu i polufinalu, a UEFA priželjkuje da se evropska klupska sezona okonča 29. augusta - finalnom utakmicom Lige prvaka u Istanbulu.

Španski AS danas piše da je UEFA već odradila i ciljni datum za početak nove sezone Lige prvaka, a to je navodno 20. oktobar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, ovakve informacije su još daleko od zvaničnih. Postoji ipak šansa da se UEFA sljedeće sedmice oglasi i iznese konkretne prijedloga i zaključke, nakon sastanaka koji su već zakazani.

21. aprila će se UEFA ponovo sastati (video konferencija) sa predstanicima nacionalnih saveza, dok će se 23. aprila održati i sastanak Izvršnog komiteta krovne kuće evropskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti