Prvi Peruanac stigao u HNL, Osijek pravi sjajan posao
FOTO: NK Osijek

Na početku će se adaptirati u drugom timu Osiječana

Prvi Peruanac stigao u HNL, Osijek pravi sjajan posao

S. Mlaćo
NK Osijek je danas predstavio zanimljivo pojačanje.

U Osijek je stigao jedan od najtalentiranijih igrača iz Perua, a radi se o mladom Didieru La Torreu.

Potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

“Zanimljiv nam je bio, u svojoj generaciji je najkvalitetniji igrač Perua u reprezentaciji U-20. Istaknuo se na jednom prvenstvu Južne Amerike za igrače do 17 godina i došao u Europu. Bio je godinu dana u doskorašnjem nizozemskom prvoligašu Emmenu i tamo raskinuo ugovor jer ga ispadanjem u Drugu ligu jednostavno nisu mogli zadržati. Tražio je novi izazov i našao ga u Osijeku i vjerujemo da se može nametnuti i jednoga dana postati standardni igrač naše prve momčadi. Što se ugovora tiče, imamo princip po kojem dajemo ugovore našim mladim, najtalentiranijim igračima u kojima vidimo budućnost. I on je dobio isto takav ugovor, vjerujemo da će se nametnuti i dugo vremena provesti kod nas u Osijeku“, istakao je šef struke Osijeka Nenad Bjelica.

Dodatno je opisao svog novog nogometaša.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

“Izuzetno je hitar i brz u prvih desetak metara sprinta, a dobar je i strijelac. Vidim da je i dobrog karaktera, kažem, velika nada peruanskog nogometa. Vjerujem da će se kod nas brzo adaptirati i stvarno pokazati svoje vrijednosti. U početku će sigurno više šansi dobiti u Osijeku II, neko vrijeme će mu ipak trebati za prilagodbu, tako da ćemo ga koristiti u B momčadi. Ukoliko se već na proljeće nametne, naravno da ćemo ga koristiti i kod nas, na prvoligaškim utakmicama“.

La Torre će postati prvi Peruanac u HNL-u, a ranije je nastupao i u Holandiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi