"Prvi pogodak nas je digao i dao nam vjetar u leđa"
Iskusni vezista je za 23 minute upisao dvije asistencije, pa je na taj način opravdao Bakino povjerenje, a i Zrinjskom pomogao da ostane u igru za titulu

Samir Bekrić za SportSport.ba

"Prvi pogodak nas je digao i dao nam vjetar u leđa"

S. Mlaćo

Zrinjski i Željezničar u subotu su odigrali nevjerovatan meč i na kraju podijelili bodove (3:3). Plavi s Grbavice su vodili 3:0, ali domći se nisu predavali i u roku od par minuta došli do čak tri pogotka. 

Veliki udio u epskom povratku Plemića imao je bivši igrač Željezničara Samir Bekrić koji je svojim ulaskom i uz proigravanja doslovno ostavio trku za prvaka nedorečenom.

Bekrić je asistirao kod prvog i trećeg pogotka domaćih, te na kraju zaradio ovacije presretnih navijača Zrinjskog. Dva dana nakon utakmice iskusni vezista za SportSport.ba je govorio o subotnjem meču koji je odigran pod Bijelim Brijegom.

"Utakmica je bila jako zanimljiva. Nismo iskoristili neke svoje šanse na početku meča, Željo je lagano došao do 2:0, a zatim i trećeg pogotka. Onda se desilo opuštanje gostiju koje smo mi iskoristili, a mislim da je bio presudan prvi pogodak Jovića. On nas je digao i dao nam vjetar u leđa da pokušamo napraviti čudo", ističe Bekrić na početku razgovora.

Blaž Slišković je vjerovao da Bekrić može biti igrač preokreta. Svjestan da se radi o kvalitetnom igraču koji uz to poznaje sve mane i slabosti svog bivšeg tima dao mu je šansu 23 minute, te sa namjerom. A popularni Tuce odužio mu se na najbolji mogući način.

"Vjerovao sam da možemo stići Željinu prednost, ali sam znao da to neće biti nimalo lako. Jedan gol mijenja sve, tako je to u fudbalu. Daješ sve od sebe i uz pošten rad te i Bog nagradi. Nagradio je u ovom slučaju cijelu ekipu, ali i mene samog. Trenirao sam naporno sa željom da se vratim u formu, a sada će i mi ova pauza dobro doći da to bude na još višem nivou".

Po prvi put u karijeri igrao je protiv Željezničara. Tim sa kojim se osvojio četiri pehara, na terenu za loptu se borio protiv onih s kojima je do jučer dijelio svlačionicu.

"Čudan osjećaj, priznajem. Nije lako igrati protiv igrača s kojima si dijelio svlačionicu sve donedavno. Ipak, ja sam profesionalac, dajem sve od sebe za svoj klub i također će biti i budućnosti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar i Zrinjski će gotovo sigurno do kraja voditi veliku bitku za titulu prvaka.

"Još puno je utakmica do kraja, puno bodova u igri. Bit će tu jo mnogo derbija, tako da onaj ko bude bolje i spremniji u tim utakmicama, on će na kraju doći do cilja. Možda i naš međusobni duel na Grbavici odluči sve", dodao je Bekrić za kraj razgovora.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KerimKera
Super
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi