"Prvi put kad sam zaigrao protiv Chiese shvatio sam da je možda vrijeme za penziju"

Nekad igrao s njegovim ocem

"Prvi put kad sam zaigrao protiv Chiese shvatio sam da je možda vrijeme za penziju"

E. Čaušević

Iskusni italijanski golman Gianluigi Buffon na kraju prošle godine napustio je Juventus i odlučio karijeru nastaviti u dresu francuskog prvaka PSG-a.

Mnogi su prošle godine vjerovali da će Buffon završiti svoju karijeru, ali je on iznenadio sve kada je odlučio da potpiše za PSG. Buffon je priznao da još uvijek nije vrijeme za penziju, te da vjeruje da može braniti još barem jednu ili dvije sezone.

Ipak, u razgovoru za italijanske medije Buffon je priznao da je u avgusto 2016. godine prvi put pomislio da je možda vrijeme da završi karijeru. Juve je tada igrao protiv Fiorentine, a u dresu tima iz Firence zaigrao je Federico Chiesa koji je tada imao svega 18 godina.

Poznato je da je on sin nekadašnjeg italijanskog igrača Enrica Chiese s kojim je Buffon nekada bio saigrač u Parmi. Kada je zaigrao protiv njegovog sina shvatio je da je na zalasku karijere.

"Prvi put kada sam igrao protiv Chiese bio sam totalno van utakmice. To je prvi put da sam igrao protiv sina nekog od bivših saigrača. Pomislio sam da je možda vrijeme da se penzionišem. Ipak, na kraju sam shvatio da sam na zalasku karijere i da je poklon od Boga što sam još uvijek na sceni", rekao je 41-godišnji golman PSG-a.

Ista sudbina Buffona čeka i u Francuskoj jer PSG igra protiv Guingampa za koji nastupa sin njegovog bivšeg igrača Liliana Thurama, Marcus. Možda će ovaj put iskusni golman shvatiti da je vrijeme da svoje mjesto prepusti mlađim golmanima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iznenadio sve izjavom da je skandal što Neymar nije osvojio Zlatnu loptu

"Igrao sam s mnogo šampiona u karijeri i želio sam igrati i s Ronaldom. Ali, u PSG-u također ima jako puno velikana poput Mbappea i Neymara. Mislim da je skandal što Neymar još nije dobio Zlatnu loptu i to sam mu rekao. On i Kylian imaju takav ekstreman talent da će dominirati nogometom još deset godina", rekao je legendarni italijanski golman.

Naravno, sa njegovim mišljenjem se rijetko ko slaže obzirom da Neymar zaista u protekloj sezoni nije napravio ništa posebno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi