Buffon: Niko ne želi igrati protiv Juventusa
Gigi Buffon nije uspio sa Juventusom da osvoji Ligu prvaka u 17 godina boravka u klubu, a iako mu je 40 godine odlučio je pokušati do trofeja doći sa PSG-om (Foto: EPA)

Golman PSG-a ne bi volio igrati protiv bivšeg tima

Buffon: Niko ne želi igrati protiv Juventusa

M. Šljivak

Legenda Juventusa i sadašnji čuvar mreže francuskog PSG-a Gianluigi Buffon priznaje da niko, a posebno njegov tim, ne žele igrati u  nokaut fazi protiv Juventusa.

PSG se kvalifikovao sa prvog mjesta u grupi ispred Liverpoola, Napolija i Crvene zvezde, a ako Juve večeras potvrdi prvo mjesto, duel sa bivšim timom u osmini finala neće biti moguć.

Buffon tvrdi da je Juve vjerovatno i najjači tim trenutno.

"Je li ovaj Juventus najjači tim u posljednjih nekoliko godina? Da, jer su ekipa koja igra zaista jako i pred sobom imaju jasan cilj. Proteklih godina bili smo među najjačim, ali psihološki, zajedništvu i solidarnosti. Kada na to dodate Cristiana Ronalda, jasno je da apsolutno niko ne želi igrati protiv Juventusa", istakao je Buffon.

Dotakao se Gigi i italijanskih klubova koji su ispali. Napoli i Inter su ispali, a Buffon zbog toga žali.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bilo bi mi veoma drago da su Napoli i Inter prošli dalje. Napoli je imao jaku grupu, a Inter je trebao samo pobjedu da prođe dalje. Šteta je što nisu uspjeli", istakao je Buffon.

PSG će ime protivnika u osmini finala saznati u ponedjeljak 17. decembra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Ma kakav Juve, neće nikad osvojit LP
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi