Prvi put u historiji: Galata bez Turaka u postavi
Foto: EPA

Izabranici Igora Tudora slavili protiv Konyaspora

Prvi put u historiji: Galata bez Turaka u postavi

Galatasaray je nastavio sa sjajnim igrama u turskoj Super ligi. Istanbulski klub je danas na gostovanju savladao Konyaspor rezultatom 0:2, a osim pobjede ostat će zabilježena i "zanimljiva" startna postava Galatasarayja.

Naime, Igoru Tudoru je pošlo za rukom nešto što nije ni jednom drugom treneru Galatasarayja u historiji. Naime, hrvatski stručnjak je na na teren, protiv Konye, izveo postavu u kojoj nije bio niti jedan Turčin.

Ovo je prvi put da najtrofejniji turski klub u prvih 11 nije imao niti jednog fudbalera iz domovine. Istina, dva turska fudbalera su nastupila za Galatu u današnjoj utakmici, ali su njih dvojica ušla s klupe. Selcuk Inan je u 32. minuti zamijenio Rodriguesa, dok je Aziz u 79. ušao u igru umjesto Latovlevicija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Svejedno, Galata je slavila sigurnu pobjedu, a oba gola za goste je postigao sjajni Gomis, trenutno prvi strijelac turske Super lige sa devet postignutih golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi