Prvi susret finala Kupa 5., revanš 19. maja

Novi kalendar takmičenja

Prvi susret finala Kupa 5., revanš 19. maja

Adnan Beganović

Zbog prijateljskog susreta našeg nacionalnog tima promijenjen je kalendar takmičenja, kako u prvenstvu, tako i u Kupu Bosne i Hercegovine.

Naime, posljednje kolo Premijer lige trebalo se igrati 29. maja, no kako naš nacionalni tim isti dan igra prijateljski susret sa Švedskom, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odlučila je da se 30. kolo igra 26. maja.

Finalni susreti Kupa BiH trebali su se igrati 12. i 26. maja, no kako je po novom kalendaru takmičenja 26. maj rezervisan za 30. kolo Premijer lige, pomjereni su termini odigravanja finala najmasovnijeg takmičenja.

Tako će prvi finalni susret Kupa BiH između Borca i Željezničara biti odigran 5. maja, dok će revanš biti 14 dana kasnije, odnosno 19. maja, a žrijeb kojim će se odlučiti koja če momčad biti domaćin u prvom susretu održaće se 23. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.