Prvi topnik Prve lige FBiH poručio: Vrijeme je za rastanak...

Mujkić odlazi iz Bratstva, na stolu i ponuda iz Premijer lige

Prvi topnik Prve lige FBiH poručio: Vrijeme je za rastanak...

Samir Mlaćo

Jasmin Mujkić suvereno drži lidersko mjesto na listi strijelaca Prve lige Federacije BiH. Četiri kola prije kraja sezone Mujkić na svom kontu ima 16 pogodaka, tri više u odnosu na prvog pratioca Mirnesa Salihovića (NK Slaven), te četiri na Dženana Haračića (NK Metalleghe BSI) i Antonia Vidovića (HNK Orašje).

Zahvaljujući ponajviše Mujkiću Bratstvo drži sredinu tabele.

"Do kraja su četiri kola, a puno mi znači što sam prvi strijelac. Pogotovo ovu sezonu kada sam dao od sebe maksimum i učinio sve da budem što bolji, a onda budeš i prvi strijelac lige. To ti puno znači jer znaš da nešto dobro radiš te za to budeš i nagrađen", kazao je Mujkić za SportSport.ba.

Bio je i član Slobode, ali se nije dugo zadržao na Tušnju. Ipak, priznaje da nikome ne zamjeri ništa.

"Bio sam u Slobodu godinu i pol dana kada smo se vratili u Premijer ligu. Mogao sam ostati još na Tušnju, nuđeno mi je to od strane predsjednika, ali sam se na kraju vratio u Bratstvo i ne kajem se zbog te odluke. Nikome ništa ne zamjerim, sve odluke sam donosio ja".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju ove sezone sigurno će napustiti Bratstvo.

"Nakon sedam i pol godina u Bratstvu na kraju sezone odlazim. Sa tom odlukom su upoznati svi u klubu, počevši od načelnika Helića, do trenera Muslimovića i kolega iz ekipe. Najbliži sam odlasku u Njemačku gdje mi je porodica, ali nije ništa sigurno. Dobio sam već dvije konkretne i primamljive ponude, pa ću na kraju prvenstva donijeti odluku. Jedna je iz Premijer lige, pa ćemo vidjeti", dodao je na kraju razgovora Mujkić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi