Prvih 60 sekundi niko nije želio da dirne loptu na meču Bešiktaš - Ankaraguču

U znak protesta protiv nasilja nad djecom

Prvih 60 sekundi niko nije želio da dirne loptu na meču Bešiktaš - Ankaraguču

E. Škorić

Bešiktaš je jučer s 4:1 slavio protiv Ankaragučua, nastavivši tako impresivnu seriju pobjeda u Superligi Turske.

Sjajnim igrama Bešiktaš je došao na treće mjesto s tri boda manje od lidera Basaksehira i sa jednakim brojem bodova kao drugoplasirani Galatasaray (59), s tim da ovaj tim ima da odigra svoj zaostali meč ovog kola večeras protiv Konye.

Bešiktaš četiri kola prije kraja itekako ima pravo da se nada tituli, mada je Basaksehir i dalje u najboljoj poziciji.

A što se utakmice protiv gostiju iz Ankare tiče, ona je počela na jedan neuobičajen način. Kada je sudija označio početak meča, igrači su ostali na svojim mjestima. Iza konfuzne situacije stoji obrazloženje da su na ovaj način igrači oba tima protestvovali protiv nasilja nad djecom.

Protest je trajao 60 sekundi, nakon čega su igrači počeli da igraju.

Bosfor će da gori: Tri kluba, tri boda, a jedna titula!

Fudbalska sezona ulazi u samu završnicu, a u nekim ligama vodi se mrtva trka za titulu prvaka, a najviše neizvjesnosti moglo bi biti u Turskoj.

Dok se u Engleskoj Liverpool i Manchester City već mjesecima smjenjuju na prvom mjestu, u Holandiji je Ajax ispred PSV-a zbog gol-razlike, u Njemačkoj Bayern i Borussiju dva boda u Turskoj bi Bašakšehir mogao napraviti veresiju od gotovog.

Bašakšehir kojeg predvodi Edin Višća sa nekoliko "veterana" je praktično cijelu sezonu vodeći tim Superlige, u jednom trenutku su imali i dvocifrenu prednost, ali bi klub koji nosi epitet "državnog projekta" mogao postati gubitnik sezone.

Višća i društvo su za vikend upisali šokantan poraz od Goztepea (0:2), te im je Bešiktaš pobjedom nad Ankaragucuom (4:1), prišao na tri boda, dok Galatasaray svoj meč 30. kola igra večeras protiv Konyaspora te ima priliku da stigne Bašakšehir na prvom mjestu.

Kako god odigraju Lavovi Fatiha Terima na vrućem gostovanju u Konyi četiri kola prije kraja prva tri kluba će dijeliti tri boda. Bašakšehir u posljednje četiri utakmice ulazi sa 62 osvojena boda, Bešiktaš sa 59, a Galatasaray sa 59, 60 ili 62.

Jedino što je sigurno je to da će titula i dalje "stanovati" u Istanbulu, samo je pitanje u kojem dijelu ove metropole.

Do kraja sezone će ovi timovi odigrati dva međusobna duela i to na Turk Telecom Areni. Galatasaray će u 31. kolu biti domaćin Bešiktašu, a u 33. će dočekati Bašakšehir.

U slučaju da dva tima sezonu završe s istim brojem bodova prvo se gleda međusobni duel, a zatim gol-razlika.

Ispod pogledajte raspored istanbulskih rivala u posljednja četiri kola.

31. kolo:

3. maj Sivasspor - Bašakšehir
5. maj Galatasaray - Bešiktaš

32. kolo:

12. maj Bašakšehir - Ankaragucu
12. maj Rizerspor - Gatalasaray
12. maj Bešikaš - Alanyaspor

33. kolo

19. maj Trabzonspor - Bešiktaš
19. maj Galatasaray - Bašakšehir

34. kolo

Potražite više informacija na temu Super Lig:

26. maj Bašakšehir - Alanyaspor
26. maj Sivasspor - Galatasaray
26. maj Bešiktaš - Kasimpaša

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi