Prvijenac Demirovića u dresu St. Gallena
Foto: St. Gallen 1879

U Švicarskoj na posudbi

Prvijenac Demirovića u dresu St. Gallena

Mladi reprezentativac BiH Ermedin Demirović postigao je prvi gol za svoj St. Gallen.

U ovaj švicarski tim Demirović je stigao tokom ljeta na jednogodišnju posudbu, a u prvom susretu koji je započeo u startnoj postavi uspio je da stigne i do prvijenca.

St. Gallen je u sklopu 8. kola Super lige slavio na gostovanju kod Siona s 2:1, a prvi gol na meču bio je upravo Demirovićevo djelo. Bh. napadač ga je postigao u 43. minuti na asistenciju Guillemenota, da bi u 62. minuti na 2:0 povisio Gortler.

U nastavku susreta probudio se i Sion, pred golom St. Gallena nizale su se prilike, a onu najbolju u 77. minuti iskoristio je Dombia i postavio, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Nakon ovog trijumfa St. Gallen je, dodajmo i to, na četvrtom mjestu švicarskog šampionata sa 13 osvojenih bodova. Sa četiri više lider je Basel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti