Postignut dogovor: Ancelotti preuzima Everton!
Ancelotti bi do srijede trebao biti i zvanično predstavljen kao novi trener Evertona

Italijan se vraća u Premier ligu

Postignut dogovor: Ancelotti preuzima Everton!

S. Pašalić

Carlo Ancelotti je postigao dogovor sa čelnim ljudima Evertona, javlja Sky Sports.

Italijan je prošle sedmice napustio Napoli, a mediji su ranije danas pisali kako je stigao na Merseyside na pregovore kako bi pokušao postići dogovor.

Samo par sati nakon toga stigla je vijest da je 60-godišnji stručnjak sve dogovorio sa Evertonom, a njegovo predstavljanje bi trebalo biti prije srijede kada ovaj klub igra protiv Leicestera u Carabao kupu.

Ancelotti se tako vraća u Premier ligu nakon osam godina s obzirom da je u periodu od 2009. do 2011. vodio Chelsea.

U svojoj bogatoj karijeri Carlo Ancelotti je vodio pored ostalih Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern i Napoli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

hanson
Ovo je trener a ne kao Guardiola, ide od Barcelone preko Bayerna do Mancestera i potrosi 500 miliona na pojacanja i kasni za liverpulom 15 bodova, Ligu prvaka da ni ne spominjem
5 3
VelaHavle
E sad ce zavrsiti ko Stoke City... ovo je trenerska ubleha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi