Prvo su otkrili statuu Maradoni, sjetili ga se na spektakularan način, a onda su ponizili Lazio

Napoli slavio sa 4:0

Prvo su otkrili statuu Maradoni, sjetili ga se na spektakularan način, a onda su ponizili Lazio

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija večeras su na svom terenu pobijedili Lazio sa 4:0 u meču 14. kola italijanske Serije A.

Napolitanci su lakše od očekivanog došli do tri boda protiv Lazija na stadionu Diego Armando Maradona, a sve je bilo riješeno već nakon pola sata prvog poluvremena.

Napoli je do prednosti stigao već u sedmoj minuti kada je na jednu loptu natrčao Zielinski i sa desetak metara zakucao je u mrežeu rimskog kluba za 1:0 i veliko slavlje navijača domaćih.

Samo tri minute kasnije Napoli je stigao do 2:0. Ovaj put u centru pažnje bio je Dries Mertens koji je napravio slalom kroz odbranu gostiju, a zatim uspio da savlada Reinu i udvostruči prednost.

Isti igrač je stupio na scenu i u 29. minuti. Lozano mu je sjajno ostavio loptu na nekih 16 metara od gola, a Mertens je na fantastičan način savladao nemoćnog Reinu i povisio je na 3:0.

Napoli je i u nastavku meča diktirao stvari na terenu, dok je Lazio izgledao u potpunosti bezidejno. U samom finišu meča Napoli je došao i do četvrtog gola kada je Fabian Ruiz u 85. minuti postavio konačnih 4:0.

Oglasi

Lazio je večeras svojom igrom u potpunosti razočarao navijače i za rimski klub ovo je bio već peti poraz ove sezone.

Napoli je prvi na tabeli i ima 35 bodova, te prednost od tri boda u odnosu na drugoplasirani Milan. Lazio je na tek osmoj poziciji i već sada ima 14 bodova manje u odnosu na Napolitance.

Ovaj meč bio je u znaku legendarnog Maradone jer je prije tri dana bila prva godišnjica od njegove smrti. Navijači Napolija su se na sjajan način sjetili svog najboljeg igrača u historiji, a otkrivena je i statua za legendarnog Argentinca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi