Zabaleta: Sretan sam zbog Džeke, on je jedan od najboljih igrača Rome

Nekadašnji saigrači iz Cityja

Zabaleta: Sretan sam zbog Džeke, on je jedan od najboljih igrača Rome

Desni bek West Ham Uniteda Pablo Zabaleta otkrio je u razgovoru za italijanski Sky Sport kako je prije dvije godine bio vrlo blizu prelaska u Romu, ali ga je u toj namjeri zaustavio Pep Gaurdiola.

Podsjetimo, Zabaleta je u to vrijeme igrao za Manchester City, a Roma mu je ponudila ugovor na tri godine.

"Bio sam blizu Rome prije dvije godine. Ponudili su mi trogodišnji ugovor. Pomislio sam da bi to bilo vrlo lijepo iskustvo, ali to je bilo u vrijeme kada je Pep Guardiola stigao u City i on mi je saopštio da sam u njegovim planovima. Zato sam odlučio da ostanem", rekao je Zabaleta.

Također, dotakao se i napadača Rome Edina Džeke s kojim je svojevremeno dijelio svlačionicu u Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam tri ili četiri godine sa Džekom u Cityju. Vrlo sam sretan štzo je sinoć postigao hat-trick. On je jedan od najboljih igrača Rome", rekao je Zabaleta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
zato je city prodao Dzeku i doveo Negreda i Bonya koji obojca nisu dali golova kao dzeko kada se sabere od tad do sad koliko je dzeko dao u Romi a u cityu da ne govorimo... Dzeko je imao nesrecu da ga je trener doveo a uopste nije koristio dao 4 gola totenhemu i ostavi ga dvije utakmice na klupi uvede zadnjih 5 minuta da opet dva gola... onaj mancini forsiro balotelia i aguera.. sreca pa je nas dijamant otisao tamo gdje ce cijeniti njegove nastupe i kada daje i kada ne...
14 0
Harisss
Zato je Mancini imao nikakvu trenersku karijeru. I tu titulu iz duboke sudacke nadoknade moze sa Cityjem moze da zahvali Dzeksonu.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi