Prvoklasno iznenađenje u Ligi C Lige nacija!

Kompletirano 1. kolo

Prvoklasno iznenađenje u Ligi C Lige nacija!

A. Čaušević

Kompletirani su mečevi prvog kola Lige C Lige nacija u grupama 1 i 2. 


Za prvoklasno iznenađenje pobrinuli su se fudbaleri Luksemburga koji su u gostima pobijedili Azerbejdžan i to poslije preokreta.

Sheydaev je u 43. minuti doveo domaće u vodstvo koji su u 26. minuti poslije isključenja ostali s igračem manje. Na startu drugog dijela Krivotsyuk postiže autogol za izjednačenje, a pobjedu gostima donosi Rodrigues iz penala.

U drugom meču grupe 1 još jedna gostujuća pobjeda. Do punog plijena na Kipru je stigla Crna Gora našeg Faruka Hadžibegića. Dvostruki strijelac u trijumfu 0:2 bio je Jovetić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Gruzija je u grupi 2 Lige C stigla do pobjede, također u gostima. S minimalnih 0:1 savladana je Estonija. Pobjednika je odlučio Katcharava u 32. minuti.

Ranije je u ovoj grupi Sjeverna Makedonija pobijedila Armeniju s 2:1. Taj susret sudile su bh. sudije na čelu s Irfanom Peljtom.

Top Komentari

DadiG
Zašto je prvoklasno iznenadjenje kad je Luksemburg 16 pozicija ispred Azerbejdžana na FIFA rang listi?
5 2
karlhajncbrazzzo
Daj smirite se sa glupim naslovima. Otvorit ćemo mi članak svakako da vidimo pregled utakmica. Pravite budale od sebe, a i nas pravite budalama.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi