PSG objavio kakve amaterske greške je napravio Chelsea i kako su uništili transfer Ziyecha

Slučajno ili ne?

PSG objavio kakve amaterske greške je napravio Chelsea i kako su uništili transfer Ziyecha

Endin Čaušević

Hakim Ziyech ostao je bez transfera u PSG nakon što je Chelsea napravio nevjerovatne greške sinoć, a Parižani su odlučili na sve da ulože žalbu i javno objave šta su napravili čelnici londonskog kluba.

Ziyech je jučer uspješno prošao ljekarske preglede u Parizu i samo se čekala zvanična potvrda da je novi igrač PSG-a, ali nakon što je prošla ponoć bilo je jasno da tu nešto ne funkcioniše kako treba.

Na kraju je objavljeno da od Ziyechovog odlaska u PSG nema ništa jer nisu riješili papirologiju u datom roku, te će se Marokanac na kraju vratiti u Chelsea.

Međutim, u PSG-u ne odustaju od Ziyecha i spremni su da idu na sud zbog svega. Oni su već uložili žalbu i optužili Chelsea da su namjerno pokvarili ovaj posao jer im je nevjerovatno kakve greške su napravili.

Čelnici PSG-a najavili su borbu i da neće odustati dok se ne istjera pravda na vidjelo i ne dokaže da su oni uradili sve što je trebalo da Ziyech dođe na Park Prinčeva, ali je Chelsea na kraju zakazao.

Oni su nekoliko puta slali papirologiju za posudbu Ziyecha u PSG, ali svaki put se ispostavilo da su napravili grešku. Tri puta su pogriješili i kada su poslali ispravne dokumente već je bilo kasno jer je prelazni rok završio.

Oglasi

PSG je odlučio sve javno da otkrije i objasni šta se dešavalo sinoć. U Chelseaju su očito bili okupirani transferom Enza Fernandeza iz Benfice jer je to jedino logično objašnjenje za greške koje su pravili.

Chelsea je prvo poslao nevažeći dokument za posudbu Ziyecha, a potom su u drugom navratu poslali ispravan dokument, ali na njemu nije bilo potpisa koji je obavezan.

PSG ih je ponovo upozorio na grešku, ali i treći put Chelsea je kiksao. Ponovo su poslali važeći dokument za Marokanca, ali ni tada nije bilo potpisa što je zaista nevjerovatno.

Tek u četvrtom pokušaju iz Londona u Pariz je stigao ispravan dokument sa svim potrebnim stavkama, ali već je bilo prekasno za to jer je prelazni rok završio prije toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

PSG je pokušao registrovati Ziyecha nakon toga, ali su dobili jasnu poruku da su zakasnili i da nakon ponoći ne mogu ostvariti ovaj transfer.

Parižani su jutros uložili žalbu i tražili da se posudba Ziyecha prihvati jer je Chelsea taj koji je griješio, ali dobili su odgovor da od toga nema ništa i da se Marokanac mora vratiti u London.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
To se desi kad se Ceka zadnji dan i posljednje minute
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti