PSG dozvolio Rennesu da se ponada, pa mu zabio četiri gola

Još jedan ubjedljiv trijumf nedodirljivih Parižana

PSG dozvolio Rennesu da se ponada, pa mu zabio četiri gola

PSG je u posljednjoj utakmici 22. kola u svom stilu savladao Rennes sa visokih 4:1 i time nastavio svoju sezonu bez poraza u domaćem prvenstvu.

Cavani je već u sedmoj minuti doveo Parižane u vodstvo od 1:0, da bi dvadeset minuta kasnije Niang efektno pogodio za poravnanje na 1:1. Bivši napadač Milana je petom postigao gol Buffonu.

Taj rezultat je bio na snazi prilično dugo, tačnije sve do 60. minute do koje su i postojale Rennesove nade da može osvojiti barem jedan bod. Međutim, Di Maria je postigao veoma lijep gol za novo vodstvo PSG-a i najavio potpuno razbijanje rivala do kraja utakmice.

U 66. minuti se u strijelce upisao i Mbappe koji je pogodio za 3:1, a pet minuta kasnije je uposlio Cavanija koji je svojim drugim golom zapečatio sudbinu Rennesu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je ubjedljivo prvi na tabeli sa 56 bodova iz 20 utakmica i ima čak 13 bodova više od drugoplasiranog Lillea, koji je pri tome odigrao i dvije utakmice više. Rennes je deseti sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi