PSG sprema transfer "težak" 300 miliona eura!

"L'Equipe" donosi vijest

PSG sprema transfer "težak" 300 miliona eura!

Haris Zilić

Budućnost Erlinga Haalanda vodeća je tema u fudbalskom svijetu, a sada je PSG odlučan da prekine cijelu priču.

Parižani žele na ljeto Haalanda i spremaju ugovor koji će biti težak 300 miliona eura! O čemu je zapravo riječ?

PSG bi platio 75 miliona eura Borussiji Dortmund za usluge Haalanda plus određeni bonusi koji bi bili naknadno dogovoreni. Također, 20 miliona bi išlo Minu Raioli Haalandovom menadžeru, a 20 miliona eura Elringovom ocu, Haalandu starijem, koji je jedan od zastupnika norveškog napadača.

Na pomenute cifre, PSG Haalandu nudi godišnju platu od 30 miliona eura, što bi na šest godina iznosilo 180 miliona. Kada na tih 180 miliona dodamo 105 miliona koje idu Borussiji, Raioli i Haalandu starijem dolazimo do zbira od 285 milona eura, a bonusi Dortmundu bi sigurno iznosili oko 20 miliona, što znači da u konačnici dolazimo do cifre od 300 miliona eura.

Ovo je prvi put da se jedan klub direktno oglasio oko interesa Haalanda sa konkretnim fnansijskim planom, a  jačinu cijeloj priči daje podatak da je ovu vijesti prvi lansirao ugledni "L'Equipe".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Haaland je za novogodišnje praznike izjavio da karijeru nastavlja u Španiji pa su ga većina vidjela u dresu Real Madrida, ali nakon ove ponude PSG-a, bit će još razmišljanja i špekulacija.

Nema sumnje da nas očekuje uzubdljivo ljeto kada je u pitanju budućnost ovog sjajnog norveškog napadača.

Top Komentari

irnes4
Do 70 mil najvise vrijedi ,a mlad je jos pozurili su s njim a sa sobom ima agenta koji je gladež ,ali sreca pa se moze kalit u njem ili fra ligi Da ode na otok na**** bi u prvoj tekmi Sve je drugacije ,imam osjecaj pojeli bi ga van dajk ,kristensen ,m.keane i laport
0 13
miki30
Pa po vašem on je prekjuče potpisao za Barcelonu! Sve uslove dogovorio, kako vi napisaste! Navijači Barce na ovom portalu počeli da slave, kao nek crknu dušmani. Šta je sad ovo?
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti