Odlične vijesti za PSG uoči gostovanja Lyonu: Vraća se Lionel Messi

Negativan na COVID-19

Odlične vijesti za PSG uoči gostovanja Lyonu: Vraća se Lionel Messi

Eldar Ganibegović

Za četiri dana ekipa PSG-a gostovat će kod Lyona u 20. kolu francuske Ligue 1.

Sjajne vijesti za lidera francuske lige došle su iz Argentine. Lionel Messi se retestirao na COVID-19 i dobio negativan nalaz te se privatnim avionom zaputio ka prijestolnici Francuske.

Messi je krajem godine tokom božićnih i novogodišnjih praznika bio na odmoru u rodnom Rosariju u Argentini i tu se zarazio koronavirusom koji je za njega sada prošlost.

Izostanak Messija nije mnogo naškodio PSG-u s obzirom na to da su u tom periodu odigrali samo jednu utakmicu i to prije dva dana u šesnaestini finala francuskog Kupa gdje su izbacili niželigaša Vannes s laganih 0:4.

Osim Messija, u ekipi PSG-a pozitivni su još bili Sergio Rico, Juan Bernat i Gianluigi Donnaruma, pa vidjet ćemo kada će se oni vratiti na teren.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Messi je ove sezone odigrao 16 utakmica za PSG u svim takmičenjima i postigao šest golova uz pet asistencija. Pomalo nevjerovatno, na 11 utakmica u ligi ima samo jedan pogodak, dok je na pet mečeva u Ligi prvaka isto toliko puta bio strijelac.

Kada je PSG u pitanju, oni su s 46 bodova uvjerljivo prvi na tabeli Ligue 1 s 13 bodova ispred drugoplasirane Nice.

Top Komentari

Sars33
Lesi se vraca kuci
0 3
user1614932756
Odlicne vijesti ali za igrace i navijace lyona??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije