PSG-ovoj legendi prekipjelo: Neymar se deblja bez prestanka, nedopustivo je to što radi

Rothen bez dlake na jeziku

PSG-ovoj legendi prekipjelo: Neymar se deblja bez prestanka, nedopustivo je to što radi

Edmir Škorić

Brazilski napadač Neymar nije se na vrijeme vratio u Pariz, a trenutno se "oporavlja" od povrede u rodnom Brazilu.

Brazilac je u novembru prošle godine zadobio povredu i još uvijek je van stroja, ali svejedno trpi kritike i to žestoke. Praznike je proveo u Brazilu i nije na vrijeme stigao u Pariz kao ostale njegove kolege.

Napadač si je dao još malo oduška, uživao je sa novom djevojkom na raznim destinacijama, a to prilično nervira bivšeg PSG-ovog igrača Jeromea Rothena (43) koji je dres ovog tima nosio od 2004. do 2010. godine i jedna je od legendi kluba.

"Kako to možemo prihvatiti od igrača koji još nije odigrao 50% utakmica od početka sezone i koji ima, u odnosu na ranije godine, manji omjer golova i asistencija? On je manje učinkovit, sve je stariji, stalno dobija kilograme i nema pravi način života. Kad pređeš 30 godina, oporavak ne ide tako dobro kao s 25, a kad radiš gluposti u svemu se izlažeš riziku", rekao je Rothen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On smatra da je u ovom slučaju kriv i sportski direktor PSG-a Leonardo, koji je dozvolio svom mlađem sunarodnjaku da radi šta god poželi.

"To je nedopustivo od strane kluba, a opet krivim sportskog direktora jer on upravlja sportskim dijelom. On odlučuje o svemu. On daje zeleno svjetlo Neymaru da ostane do 9. februara i da se liječi u Brazilu. Ali gdje smo mi? To je nevjerojatno! Vi ste sportski direktor jednog od najvećih klubova u Evropi i želite da osvojite Ligu prvaka, a ne možete kontrolisati igrače. Jedan od vaših ključnih igrača ne može otići u inostranstvo na liječenje. On je na odmoru u Brazilu. PSG-ov imidž je dodatno narušen. Neymar objavljuje na društvenim mrežama sra**a poput pokera, tuluma, Nove godine... Sad će snimit videe u kojima diže tegove kako bi rekao da se priprema za nastavak sezone, ali...", poručuje Rothen.

Top Komentari

Kiss
Nikad nije pokazao sav potencijal,nažalost
5 1
user1614932756
Cuj nije imao potencijal oj pa on kad uzme loptu vidi se da je talentiran 100 posto ali dzaba talenat cisti dokaz kako neprofesionalan nacin zivota i talenat ne mogu donijeti vrhhnskog igraca
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi