PSG je prošlost, Solskjaerovi Đavoli srušili Chelsea na Stamford Bridgeu
(Foto: EPA) Od ove sezone nema ponavljanja mečeva u FA Kupu (od 1/8 finala). U slučaju remija u regularnom toku prelazi se na produžetke i penale, ali Unitedu to večeras nije trebalo

Engleski FA Kup, 1/8 finala

PSG je prošlost, Solskjaerovi Đavoli srušili Chelsea na Stamford Bridgeu

Chelsea je kao favorit na svom Stamford Bridgeu dočekao Manchester United u osmini finala FA Kupa. Ipak, Crveni đavoli su bez većih problema slavili sa 0:2 i prošli u četvrtfinale.

Dosta dobro je Chelsea otvorio utakmicu i zaprijetio preko Luiza, Pedra i Hazarda. Ipak, promjene rezultata nije bilo, baš kao i nakon pokušaja Unitedovog Andera Herrera u 15. minuti.

Nije bilo većih uzbuđenja do 31. minute kada Mata izbacuje Pogbu u prostor, Francuz centrira, a Herrera natrčava i pogađa za vodstvo Uniteda od 0:1.

Izostao je adekvatan odgovor Chelseaja, dok je United u 45. minuti duplirao vodstvo.

Ovaj put centaršut Rashforda sa lijevog boka, a Pogba utrčava i matira Kepu za 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom poluvremenu se očekivala ofanziva Chelseaja, ali je United iznenađujuće sigurno čuvao prednost i priveo susret kraju bez većih problema.

Tako su se Solskjaerovi izabranici na pravi način oporavili od poraza od PSG-a u LP i nastavili sa odličnim igrama.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

D4SH
Sari, gasi mjesalicu, motaj kablove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi