Razočarana PSG-ova legenda obećala da se zbog Messija više neće vraćati na Park prinčeva

Spreman ući u štrajk

Razočarana PSG-ova legenda obećala da se zbog Messija više neće vraćati na Park prinčeva

E. Škorić

Eliminacija PSG-a od Bayerna poprilično je zagrijala atmosferu u Parizu i postoje žestoke kritike s kojim se suočavaju Parižani, a prije svih najveće zvijezde i najskuplji igrači kao što su Lionel Messi ili Kylian Mbappe. 

Pariška momčad ispala je drugu godinu zaredom u osmini finala Lige prvaka, što je izazvalo bijes nekoliko članova RMC Sporta u njihovoj emisiji  naziva "After Foot".

Jedan od najkritičnijih bio je bivši igrač PSG-a Jerome Rothen, koji je uvjeravao da će, ako "sutra sazna da Messi obnavlja ugovor", stupiti u štrajk i neće se vratiti na Park prinčeva. Po njegovim riječima, suludo je dati Messiju novi ugovor i bilo bi najbolje za klub da Argentinac ode na ljeto.

"Vodenje Messija, Neymara i Mbappea je zaista komplikovano. Povrh toga, njegova je plata previsoka. Vidim da je PSG zarobljen u financijskom fair playu jer je ono što moraju platiti u platama zaista ogromno. Sada će imati priliku povratiti veliki iznos s Messijevom platom, to bi im moglo omogućiti da poboljšaju tim".

Rothen je nastavio s kritikovanjem svjetskog prvaka. Ima još stvari koje smatra nepodnošljivim, a koje Messi po njegovom mišljenju konstantno radi.

"Ne trudi se staviti klub ispred sebe. Nikad se ne zahvali navijačima, spusti glavu i ode u svlačionicu. Čak i kada slavi golove i skandiraju mu ime, on nikada ne pokazuje gestu kojom bi navijačima zahvalio na podršci", dodao je bivši nogometaš PSG-a.

Oglasi

Tokom svog boravka u PSG-u Messi je upisao 58 nastupa, pri čemu je zabio 26 golova i upisao 29 asistencija. Messi je prošle sezone osvojio naslov prvaka Ligue 1, a PSG je na putu da ponovno postane prvak ove sezone jer su na vrhu tabele, osam bodova ispred svog najbližeg pratioca Marseillea.

Iz Kupa i Lige prvaka su ispali, ali za Messija je ovo bila savršena sezona jer je unutar nje bio prvak svijeta s Argentinom, a i nedavno mu je pripala FIFA-ina The Best nagrada.

Daniel Riolo, još jedan od novinara koji je najviše kritikovao upravu Parižana, žestoko se obrušio na Marca Verrattija, krivca kod dva pogotka Bayerna u novom porazu Francuza.

"Verratti? Pošaljite ga nazad u Pescaru da može pojesti svoje ćevape i otići prošetati uz more da na miru popuši svoje cigarete".

Riolo je također priznao da je Francuska "sramota Evrope" nakon meča PSG-a na Allianz Areni protiv Bayerna. Što se tiče Messija i Neymara, smatrao je da su "obojica iskoristili klub da od kluba naprave dvoranu za pripremu za Svjetsko prvenstvo".

Mediji u Francuskoj ne mire se s ispadanjem PSG-a, koji se smatrao jednim od najvećih favorita za osvajanje trofeja u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U PSG-u danas nema zadovoljnih, a najnezadovoljniji je, pored navijača, vlasnik kluba Nasser Al-Khelaifi, koji je odmah sazvao hitnu sjednicu i navodno će ubrzo objaviti da je trener Christophe Galtier bivši.

Iako mu je iskazivao podršku i davao povjerenje nakon nedavne pobjede u derbiju protiv Marseillea na Veledromeu, sada se situacija skroz promijenila i Galtiera će navodno naslijediti bivši trener Parižana Thomas Tuchel.

Top Komentari

Ecosport
Kako je glup lik, a ne kritikuje Mbappea koji je neprimjetan totalno u većim utakmicama sa klubom. Nestane sa terena. Šta je to Mbappe uradio protiv Bayerna? Ništa, nula. Zato Rothene glupane, ne kenjaj.
1 1
Adrian
Evo vam najbolji igrac svijeta, FIFI-n miljenik bez gola u dvije utakmice, bez icega zapazenog na terenu, mozda da je Liga prvaka pod FIFO-m mozda bi dobijo pokoji penal.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi