Achraf Hakimi "režirao" poraz PSG-a kojem se niko nije mogao nadati

Liga 1

Achraf Hakimi "režirao" poraz PSG-a kojem se niko nije mogao nadati

E. Škorić

PSG je na Parku prinčeva u 33. kolu francuske Ligue 1 ugostio Lorient, ali je potpuno neočekivano izgubio sa 3:1.

PSG je vezao tri ligaške pobjede i napravio bodovnu razliku u odnosu na Marseille i Lens, ali uslijedio je sada jedan hladan tuš, što znači da Marseille može da se primakne lideru na samo pet bodova, pet kola do kraja. Uradiće to ukoliko večeras kod kuće dobije Auexerre.

Rasterećeni Lorient, kojem ne prijeti ispadanje iz lige, a istovremeno ne može u Evropu, odigrao je dobru utakmicu i zasluženo slavio, ali pomogao im je Achraf Hakimi, pošto je dobio dva žuta kartona za samo 20 minuta igre.

Lorient je poveo neposredno prije isključenja Marokanca i to golom Le Feea, ali je Kylian Mbappe postigao bizaran gol za izjednačenje u 29. minuti.

[twitter]https://twitter.com/CFC_Janty/status/1652700091914788864[/twitter]

Oglasi

Lorient na drugu asistenciju Faivrea u 38. dolazi do novog vodstva, da bi Dieng u 89. minuti postigao pogodak az konačnih 3:1. Istom igraču VAR je malo ranije poništio jedan gol, ali bio je uporan i ipa je još jednom zatresao mrežu domaćeg tima.

Francuski velikan za sedam dana gostuje Troyesu, dok će Lorient pun samopouzdanja ugostiti Reims.

No, nem sumnje da će se Christophe Galtier i zvijezde PSG-a sada suočiti ponovo sa žestokim kritikama, koje ih prate skoro cijele sezone, a naročito će se to odnositi na Hakimija i Lea Messija, koji danas nije puno pokazao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao i obično, navijači PSG-a bit će uz svog miljenika Mbappea, ujedno strijelca jednog gola u ovom duelu za Parižane.

Monaco je ranije danas izgubio od Montpelliera sa 4:0, Clermont je pobijedio Reims sa 1:0, Rennes je savladao Angers sa 2:0. Nica je slavila u Troyesu sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi