Menadžeri već pregovaraju: Mane odlazi u klub koji očajnički želi Ligu prvaka i ne pita za cijenu!

Senegalac je višak u Bayernu

Menadžeri već pregovaraju: Mane odlazi u klub koji očajnički želi Ligu prvaka i ne pita za cijenu!

Admin Čaušević

Menadžeri Sadia Manea su se već dali u akciju traže novi klub za Senegalca nakon što je 31-godišnjak prekrižen u Bayernu i to nakon nepune jedne sezone u najtrofejnijem njemačkom klubu. 

Ništa nije slutilo da će jedna lijepa sportska priča imati tako brz kraj. Mane već napušta Bayern i već je u potrazi za novim klubom. A jedno ime se izdvaja iznad svih.

Maneova avantura u Bayernu je krenula golovima i osvajanjem DFB Pokala, a ona su počeli da stižu problemi. Prvo povreda, a zatim i fizički nasrtaj na Leroya Sanea.

Thomas Tuchel i rukovodstvo Bayerna su već odlučili da bivši as Liverpoola može ići i već se priprema teren za njegov novi senzacionalan transfer.

Iako se špekulisalo o mogućem povratku na Anfield Road, čini se da se otvaraju vrata drugog kluba i to onog koji očajnički želi osvojiti Ligu prvaka.

Naime, vijesti iz Senegala govore da su Maneovi predstavnici već počeli pregovore sa PSG-om i da bi se transfer vrlo lako mogao realizovati.

Oglasi

Pozitivna stvar za Manea je da Katarani žele u ekipi što više igrača koji govore francuski jezik kako bi se riješili južnoameričkog klana s ciljem da igrači sa francuskog govornog područja preuzmu primati u svlačionici.

Jedna slaba sezona ne može izbrisati sve odličnošto je Mane uradio proteklih godina u dresu Redsa i sigurno se ovaj 31-godišnjak i dalje može smatrati vrhunskim fudbalerom.

Na Parku prinčeva se očekuju korjenite promjene. Vrlo izvjestan je odlazak Lionela Messija, a zatim i Neymara te će Parižani ući sa novim napadom u naredu sezonu.

Osim Manea sa Kylinaom Mbappeom bi u napadu trebao još igrati Kolo Muani, Francuz koji svojim partijama u dresu Eintrachta nikog nije ostavio ravnodušnim.

Prva evropska avantura za Manea je bila upravo u Francuskoj gdje je igrao za Metz i sigurno neće imati problema sa prilagođavanjem na fudbal u toj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi