Magija Mbappea, zabio i Messi: PSG se igrao s rivalom

Parižani sigurni kod kuće

Magija Mbappea, zabio i Messi: PSG se igrao s rivalom

Edmir Škorić

U susretu 30. kola francuske Lige 1 PSG je pobijedio Lorient s 5:1.

PSG je na Parku Prinčeva bio veliki favorit protiv Lorienta i na kraju je to i opravdao, ostvarivši uvjerljivu pobjedu nakon koje Parižani imaju ponovo 12 bodova prednosti i osam kola prije kraja nadomak su nove titule.

Poveli su poslije samo 12 minuta igre, kada je Neymar iskoristio prvu od dvije asistencije večeras izuzetno razigranog Mbappea.

Francuski reprezentativac je postigao sjajan gol za 2:0 u 28. minuti. Još bolji meč u nastavku. Prvo Lorient smanjuje na 2:1 u 56. minuti preko Moffija, a onda na scenu stopa ponovo Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Talentovani napadač u 67. minuti postiže drugi pogodak, a šest minuta kasnije magično je sve prošao, asistirao Messiju, koji zabija drugi pogodak u Ligi 1. Do kraja još jedan gol Neymara i treća asistencija Mbappea večeras, koji je dao i dva gola.

Mbappe je trenutno sa 17 golova drugi strijelac prvenstva, a ispred njega je jedino Monacov Ben Yedder koji je postigao 18 pogodaka.

Top Komentari

Klicko
Mesi zlatna lopta!!!
0 5
Ecosport
Podudlajte ga Messiju svi hejteri!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi