Derbi "siromašnih": Kako su izgledali sastavi PSG-a i Cityja prije arapskih miliona?

Neprepoznatljivo, u najmanju ruku...

Derbi "siromašnih": Kako su izgledali sastavi PSG-a i Cityja prije arapskih miliona?

S. Grebović

Ova večer je rezervisana za prve utakmice drugog kola UEFA Lige prvaka, a očekuje nas nekoliko velikih okršaja.

Dvije utakmice su već počele. U terminu od 18:45 na teren su izašli igrači Ajaxa i Bešiktaša, te Dynamo Kieva i Intera.

Nešto kasnije, u terminu od 21 sat počet će i ostale utakmice ovog kola.

Mnogo je derbija pred nama, a kao najzanimljiviji izdvaja se meč između Paris Saint Germaina i Manchester Cityja. 

Riječ je o dvije najbogatije ekipe Evrope i svijeta čiji su vlasnici superbogati šeici iz Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na travnjak Parka Prinčeva večeras će istrčati najveće zvijezde današnjeg fudbala i nema sumnje da nas očekuje jako zanimljiv dvoboj u prijestolnici Francuske. No međutim, nekada su ova dva tima spadala u prosječne evropske ekipe, odnosno prije priliva miliona sa Bliskog istoka.

Oglasi

Prvi put ova dva tima sastala su se, sada već davne 2008. godine u grupama Lige Evrope, malo prije nego što će Građane otkupiti šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan.

Opis nije dostupan

Danas, trinaest godina kasnije, kada uporedimo imena koja su nastupala za ove timove u odnosu na današnje djeluju u najmanju ruku smiješno.

U tom meču za PSG su igrali: Landreau, Traore, Kamara, Bourillon, Sakho, Clement, Makelele, Rothen, Pancreate, Luyindula i Kežman.

Istini za volju, bilo je tu nekih sjajnih igrača poput Mateje Kežmana, Luyindule i Makelelea, ali je ostatak ovog tima bio čisti prosjek.

Oglasi

Sa druge strane za Građane su nastupali Hart, Ben Haim, Dunne, Garrido, Zabaleta, Kompany, Ireland, Elano, Vassell, Sturridge i Jo. Kada se pogleda ovaj tim može se konstatovati gotovo isto.

Opis nije dostupan

U oči upadaju imena poput Kompanyja, Sturridgea i golmana Harta, dok je ostatak tima manje-više osrednji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U tom meču mreže su mirovale, a kasnije su se ova dva tima sastala još četiri puta i to po dva puta u nokaut fazama Lige prvaka.

U dvomeču četvrtine finala 2016. godine City je prošao dalje ukupnim rezultatom 3:2, a Građani su i prošle godine bili kobni po Svece. Tada je tim Pepa Guardiole sa 4:1 nakon dva meča prošao u veliko finale u kojem je kasnije izgubio od Chelseaja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

C.Banks
Pariz puno jači neKoliko igrača koji bi i u današnjem sastavu igrali pogotovo Makelele, Roten, Kežman, Lujindula, Landro dobar golman ma da nije bolji od Navasa i Donarume. Siti bio smeće ekipa jedino Kompani
0 7
Klicko
Stari dobri darius vasel
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi