U Parizu se večeras sastaju dvije najskuplje ekipe na svijetu

PSG dočekuje Manchester City

U Parizu se večeras sastaju dvije najskuplje ekipe na svijetu

E. Čaušević

PSG i Manchester City igraju večeras na Parku Prinčeva meč drugog kola Lige prvaka.

Mnogi s nestrpljenjem očekuju večerašnji okršaj PSG-a i Cityja koji važe ove sezone za jedne od najvećih favorita u Ligi prvaka.

PSG želi da se osveti Građanima za prošlu sezonu kada su ih izbacili u polufinalu ovog takmičenja, ali je jasno da City neće tek tako položiti oružje u Parizu.

Također, mnogi jedva čekaju da vide kako će Pep Guardiola pokušati da zaustavi Lea Messija s kojim je pravio čuda u Barceloni i sigurno da je svjestan od koga prijeti najveća opasnost.

Međutim, pored Messija očekuje se da će u napadu igrati još Neymar i Mbappe i sigurno je da odbrani Cityja čeka pravi pakao.

Treba istaći da će ovo biti okršaj i dvije najskuplje ekipe na svijetu jer oba tima imaju mnošto fantastičnih igrača.

Oglasi

Prema Transfermarktu Manchester City je trenutno nešto skuplji jer košta čak milijardu eura, dok je vrijednost Parižana trenutno 997 miliona eura.

Oba tima su i ovog ljeta trošila dosta novca, a City prednjači u tome jer su doveli Jacka Grealisha za skoro 120 miliona eura. PSG je potrošio 70 miliona eura za Achrafa Hakimija, a besplatno su doveli Messija, Donnarummu, Ramosa i Wijnalduma.

Nevjerovatno je da napadački trio PSG-a vrijedi čak 340 miliona eura i to dovoljno govori o ofanzivnom dijelu francuskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, utakmica između PSG-a i Manchester Cityja igra se od 21 sat, a već su poznate i kvote za ovaj okršaj.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za večerašnji meč i to OVDJE.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

salt_city
Nidje veze koliko najavljuju ovu utakmicu, da igraju npr liverpool milan bayern real barca medjusobno pa ajd, ovako ne cine ovi milijarderi klub..
3 1
AndrejUdovicic
sta treba da gledamo dvije plastike kako sutaju loptu bolje gledat Milan Atletiko.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije