Dečka od 60 miliona su ponižavali, a da nisu znali istinu: "Krvarim, povraćam, ne jedem 20 dana"

Bio je na udaru kritika

Dečka od 60 miliona su ponižavali, a da nisu znali istinu: "Krvarim, povraćam, ne jedem 20 dana"

A. Čaušević

Fudbaleri za koje se izdvoji ogroman novac su obično pod lupom javnosti i serija lošihu utakmica donosi kritike. Na svojoj koži je to posljednjih sedmica najbolje osjetio 22-godišnji Goncalo Ramos koji nastupa za PSG.

Ramos je prošlog ljeta došao u PSG iz Benfice na jednogodišnju posudbu uz obavezni otkup na kraju sezone. Prinčevi će ga na kraju platiti 60 miliona eura.

Prva sezona s Parižanima, međutim, nije bila laka za portugalskog napadača. Od augusta do zimske pauze zabio je samo tri gola i bio je mnogo kritikovan te ponižavan od strane pojedinih analitičara.

Međutim tek kasnije je otkriveno da je 22-godišnjaka krajem 2023. godine pogodio opaki virus. Sada se, srećom, situacija popravila i Ramos može mirno pričati o tome šta mu se dešavalo.

Goncalo Ramos je iza sebe imao paklen decembar

"Imao sam težak decembar. Sve je počelo s virusom, koji se zatim pretvorio u infekciju debelog crijeva. Proveo sam 20 dana krvareći i povraćajući, nisam mogao jesti i imao sam vrlo visoku temperaturu."

"Na kraju sam nekoliko puta bio u bolnici. Smršao sam osam kilograma baš kad sam bio usred adaptacije u Francuskoj, sva dešavanja mi uopšte nisu pomogla", rekao je napadač za Record.

Oglasi

"Onda sam se morao udebljati usred sezone, tokom pauze u janauru. Imao sam malo sreće jer je trkački bio mirniji mjesec, ali bilo je teško vratiti se u ritam nakon tolikog gubitka kilograma."

"Sve je počelo 10. decembra i nisam trenirao do 21. Na Božić sam imao recidiv, otišao sam u bolnicu i vratio se tek 30. decembra. Od tada sam se oporavio i sada sam 100%."

Iako se oporavio, Ramos još uvijek nema maksimalno povjerenje Luisa Enriquea pa tako u mečevima osmine finala Lige prvaka protiv Real Sociedada nije dobio ni minut.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, od februara u prvenstvu igra redovno te se postepeno vraća u pravu formu. Pa je tako na posljednjih šest ligaških susreta zabio tri gola te je u nekoliko navrata bio i starter.

Ramos je jedan od najboljih mladih napadača svijeta i njegovo vrijeme će sigurno doći prije ili kasnije. Pobijedio je opaki virus te sada maksimalni fokus može biti na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi