Petarda u Parizu, hat-trick i novi ugovor Mbappea i suze neutješnog Di Marije

Noć za pamćenje PSG-a

Petarda u Parizu, hat-trick i novi ugovor Mbappea i suze neutješnog Di Marije

E. Čaušević

PSG je večeras u posljednjem kolu Ligue 1 na svom terenu deklasirao Metz sa 5:0, a ovu noć će navijači prvaka Francuske dugo pamtiti.

Noć nije mogla bolje početi za Parižane jer je klub pred početak utakmice objavio da Kylian Mbappe ostaje i da će produžiti svoj ugovor s PSG-om iako su ga već svi vidjeli u dresu Real Madrida.

Mbappe je večeras bio posebno inspirisan jer je uspio da zabije hat-trick i na najbolji način proslavi svoj novi ugovor prema kojem će biti jedan od najplaćenijih sportista na svijetu.

Francuski napadač je u 25. minuti uspio da zabije sjajan gol za 1:0 na asistenciju Di Marije, a samo tri minute kasnije Mbappe je pogodio ponovo mrežu Metza i ovaj put povisio na 2:0.

Do trećeg gola Parižani su stigli već u 31. minuti, a sada je strjelac bio Neymar. Mbappe je fantastičan meč zaokružio u 50. minuti i hat-trickom je uspio da povisi rezultat na 4:0.

Konačan udarac Metzu zadao je Angel Di Maria koji je večeras odigrao posljednji meč na Parku prinčeva u dresu PSG-a jer će napustiti na ljeto klub kao slobodan igrač.

Oglasi

Di Maria je u 67. minuti uspio da sjajno pogodi za 5:0 i stavi tačku na ovaj meč. Di Maria je i desetak minuta kasnije bio u centru pažnje nakon što je izašao iz igre.

Argentinac je dobio nevjerovatne aplauze i ovacije s tribina, ali i od svojih saigrača. Dok je izlazio s terena Di Maria nije mogao sakriti svoje suze i emocije jer će nakon sedam godina napustiti PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/JoshuaArtist___/status/1528111375322849280[/twitter]

Top Komentari

HarisADP
Ionako je bas oduran, jos da je oso u real, ja ga ne bi mogao smisliti!!! Nek si osto , idemo allez Paris
4 7
King_Kenny
...evo moze on u Real,i on je dzaba,nek ga ofarbaju u crno i isti Mbappe...HAHAHAHAHA...
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi