PSG mijenja transfer politiku: Dosta je preplaćenih zvijezda, stiže nova velika nada!

Bremer na meti Parižana

PSG mijenja transfer politiku: Dosta je preplaćenih zvijezda, stiže nova velika nada!

E. Ganibegović

PSG ni ove sezone nije osvojio željeni trofej Lige prvaka, iako je posljednjih godina mnogo ulagao u transfere.

Uoči ove sezone odradili su paklen prijelazni rok, doveli zvijezde poput Messija, Ramosa, Donnarumme, Wijnalduma, ali ni to im nije pomoglo jer su Ligu prvaka napustili već u osmini finala kada ih je izbacio Real Madrid.

Na ljeto se najavljuje revolucija na Parku prinčeva, a Parižani mijenjaju transfer politiku. Više ne žele dovoditi zvijezde za goleme svote, već vrlo dobre igrače s konstantnom evolucijom.

To je također slučaj s Gleisonom Bremerom, navodi L'Equipe. Brazilski defanzivac za Torino igra od jula 2018. godine, kada je kupljen od Atletico Mineira za 5,8 miliona eura.

Prema Transfermarktu, on sada vrijedi 30 miliona eura.

Vodeći ljudi PSG-a naložili su sportskom direktoru Leonardu da nagovori svog sunarodnjaka na potpis, ali Leonardo također nije siguran u svoju poziciju na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bremer (25) jedan je od najboljih centralnih defanzivaca ove sezone, iako je njegova momčad Torino na 10. mjestu u Seriji A. Njegove su izvedbe privukle pozornost nekoliko velikih klubova, uključujući Inter.

Ugovor s Torinom mu ističe u junu 2024. godine i čekamo ljeto da vidimo šta će biti s njim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi