Kad cijeli fudbalski svijet miruje, PSG troši - upravo su kupili napadača za 80 miliona eura

Potvrđeno

Kad cijeli fudbalski svijet miruje, PSG troši - upravo su kupili napadača za 80 miliona eura

Edmir Škorić

PSG ništa ne prepušta slučaju, pa je otkupio ugovor napadača za čak 80 miliona eura.

Parižani su u fudbalski smiraj, dok se čeka nastavak klupskih takmičenja, investirali novac u sjajnog napadača od kojeg puno očekuju u narednim sezonama.

Naime, Goncalo Ramos je ljetos stigao iz Benfice na pozajmicu, a dogovor je uključivao trajnu klauzulu o transferu.

Francuski velikan nije čekao kraj sezone, već je danas objavio da je otkupljen Portugalčev ugovor, a fudbaler je potpisao vjernost Parižanima do 2028. godine.

Ramosa je potpisao PSG nakon fantastične sezone u Benfici u kojoj je postigao 27 golova u 47 mečeva u svim takmičenjima. Međutim, otkako se pridružio Ligue 1, postigao je samo dva gola u 15 mečeva - od kojih je samo osam bio starter, ali očito je francuski klub s njim prezadovoljan.

Oglasi

[related]https://twitter.com/PSG_inside/status/1727386626576482771[/related]

Ramos se suočava sa žestokom konkurencijom u timu Luisa Enriquea, a njegov saigrač Kolo Muani također pokušava da se izbori za mjesto. Obojica su došli ljetos. Kolo Muani, koji je došao iz Eintrachta iz Frankfurta, postigao je samo tri gola u 11 utakmica.

Znači li to i odlazak Mbappea?

Njegovo potpisivanje na trajnoj osnovi mogl obi možda značiti odlazak Kyliana Mbappea na ljeto, a on se ionako već dugo vremena povezuje s Real Madridom i sve su glasnije priče da će potpisati za kraljevski tim po završetku ove sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ramos se nada da će se već u petak odužiti PSG-u u derbiju protiv Monaca, a nakon toga sredinom sedmice PSG ima važnu utakmicu Lige prvaka protiv Newcastlea na Parku prinčeva.

PSG je lider u Ligue 1 sa 27 bodova, dok Nica ima bod manje, a treći je Monaco sa 24 boda. Parižani u Ligi prvaka imaju šest bodova i nalaze se iza vodeće Borussije Dortmund koja ima sedam, dok je treći Milan sa pet, a Newcastle posljednji sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi