Navijači PSG-a gube kompas: Ovako su večeras dočekali Mbappea, imali su posebnu poruku za Neymara

Čas ga vole, čas mrze

Navijači PSG-a gube kompas: Ovako su večeras dočekali Mbappea, imali su posebnu poruku za Neymara

Edmir Škorić

PSG je večeras u derbiju 3. kola francuske Ligue 1 pobijedio Lensa sa 3:1, što je prvi trijumf aktuelnog prvaka u novoj sezoni.

Parižani su u prvom kolu remizirali s Lorientom, zatim i sa Toulouseom, no večeras su na Parku prinčeva slavili protiv jednog od najtežih rivala u šampionatu.

Marco Asensio je pred sami kraj prvog dijela donio PSG-u prednost, da bi Kylian Mbappe u 52. minuti povisio na 2.0, da bi mlada zvijezda u 91. minuti postigla i treći gol.

Ovo je bila prva domaća utakmica otkako je Neymar otišao iz Pariza. Brazilac je potpisao za saudijski Al Hilal, a navijači PSG-a ostavili su mu poruku večeras na tribinama.

"Konačno smo se oslobodili bezobraznika", pisalo je.

Oglasi

Doveden 2017. za 222 miliona eura, Brazilac je doživio uspone i padove u francuskoj prestonici. Otkako je otišao u Saudijsku Arabiju u Al Hilal, Neymar više nije u srcima navijača PSG-a, o čemu svjedoči i ovaj transparent postavljen na jednoj od tribina.

U međuvremenu traje saga oko Mbappea, iako je sada već gotovo izvjesno da će ostati u Francuskoj najmanje do sljedećeg ljeta.

Iako još nije potpisao novi ugovor, trener Luis Enrique ga je vratio u tim, a to se itekako isplatilo.

Bilo je veliko pitanje kako će navijači na Parku prinčeva dočekati Mbapepa, s obzirom na to da je u više navrata izrazio javno želju da napusti klub. Međutim, na Twitteru su se pojavile snimke navijača koji aplaudiraju Francuzu prioje utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Uprkos svemu, dobio je podršku i ovacije, a odužio se na pravi način - dobrom partijom i sa dva gola.

Osim Neymara, ovog ljeta je PSG ostao bez nekih velikih zvijezda kao što su Lionel Messi, koji je potpisao za Inter Miami, te Sergio Ramos, koji bi po svemu sudeći karijeru mogao nastaviti u Turskoj, baš kao i Marco Verratti, koji je na izlaznim vratima pariškog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi