PSG-ove zvijezde će nositi neobičnu kombinaciju, svima para oči detalj na šorcu

Kao nekad Bullsi

PSG-ove zvijezde će nositi neobičnu kombinaciju, svima para oči detalj na šorcu

Edmir Škorić
Teme:

Francuski velikan PSG predstavio je novi dizFrancuski velikan PSG predstavio je novi dizajn dresa.

Radi se o fuziji nogometnog dizajna dresa s elementima kultnih košarkaških dresova Chicago Bullsa, što je oduševilo mnoge fanove ne samo PSG-a i nogometa, nego i sporta općenito.

Dres je kreiran od strane popularnog brenda Jordan, koji je prvenstveno povezan s legendom NBA lige Michaelom Jordanom, zbog čega i ne čudi što PSG-ov novi dres dosta podsjeća na kultni dres iz zlatnog doba Bullsa.

Dres je u bojama Chicaga - bijeli sa crvenim detaljima oko vrata i rukava, ali ipak najupečatljivije su zakrivljene pruge na šorcu, koje su potpuno istog oblika kao što su svojevremeno nosili slavni igrači Bullsa.

"Ovaj bijeli dres nosit će muški i ženski timovi u drugoj polovici sezone. Njegov dizajn odražava poznate dresove košarkaške momčadi Chicaga i nastavlja saradnju Paris Saint-Germaina s Jordanom već više od četiri godine", poručio je klub iz francuske prijestolnice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo nije prvi set dresova koje je Jordan dizajnirao za PSG. Klub je prije godinu dana izbacio i četvrtu garnituru dresova, no ona je izgledala potpuno drugačije. Bio je ružičasto-ljubičaste boje i izgledao je “zamrljano”. Boje su također bile vrlo svijetle. Ovoga puta komplet je bijeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi