Thomas Tuchel ne vjeruje da je Mbappe slučajno povrijeđen

Da li je sve posljedica "taktike" protivnika?

Thomas Tuchel ne vjeruje da je Mbappe slučajno povrijeđen

Paris-Saint Germain je sinoć osvojio novi trofej, savladavši sa 1:0 St. Etienne u finalu Kupa Francuske.

Međutim, više nego o pobjedi PSG-a, nakon utakmice se priča o povredi Kyliana Mbappea koji bi zbog žestokog starta kapitena St. Etiennea Loica Perrina mogao propustiti završnicu Lige prvaka.

Perrin je pokosio Mbappe koji je u tom trenutku bio u punom šprintu i dobio crveni karton.

O toj situaciji je nakon utakmice govorio i trener PSG-a Thomas Tuchel koji čini se ne vjeruje da je Perrin jednostavno zakasnio sa startom. Trener Parižana smatra da igrači St. Etiennea kada god igraju sa PSG-om grubo idu na njegove igrače, vjerovatno kako bi ih što prije "smirili".

"Pobijedili smo, u finalu, to je najvažnija stvar. Bilo je jako teško. Pobijedili smo, ali puno stvari moramo poboljšati. Pored toga, tu su bile situacije sa Kehrerom, Neymarom i Kylianom Mbappeom i to nas skupo košta. Moramo sačekati, Nemam novih informacija o Mbappeu. Ove sezone smo tri puta igrali protiv St. Etiennea, i na svakoj utakmici je bio crveni karton za njih. A svaki put se to dešava u prvih 30 minuta, ne na kraju utakmice kada su umorni. Danas je počelo sa Neymarom i završilo sa Mbappeom. Pored toga, mi smo dobili tri žuta karton nakon njihovog faula (Parrinov faul nad Mbappeom). Zaista to ne razumijem", izjavio je nakon utakmice Tuchel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi