PSG pobijedio UEFA-u, nema više istraga oko transfera Neymara i Mbappea
Nakon što je potrošeno 400 miliona eura na dovođenje Neymara i Mbappea, UEFA je otvorila istragu za kršenja finansijskog fair-playa

Konačna odluka na koju UEFA više nema pravo na žalbu

PSG pobijedio UEFA-u, nema više istraga oko transfera Neymara i Mbappea

S. Pašalić

PSG je pobijedio u pravnoj borbi protiv UEFA-e nakon što je krovna kuća evropskog nogometa pokušala ponovno otvoriti istragu o troškovima francuskog kluba na transfere.

Arbitražni sud za sport (CAS) izjavio je u utorak kako je oslobodio PSG svih optužbio za kršenje pravila finasijskog fair-playa.

U junu prošle godine istražno vijeće UEFA-e za financijsku kontrolu je oslobodilo optužbi PSG za kršenje pravila, a koje su se odnosile na transfere Neymara i Mbappea na koje su Parižani potrošili 400 miliona eura.

UEFA je prije četiri dana imala namjeru da ponovo pokrene postupak protiv PSG-a, ali je CAS danas poništio tu odluku s obzirom da je UEFA imala deset dana da podnese žalbu na prvostepenu odluku, ali nije ispoštovala proceduru i zakonske rokove. Ova odluka je konačna i na nju se UEFA više ne može žaliti.

Top Komentari

amadeus21
FFP najveća prevara u historiji sporta!! FIFA mafija, UEFA mafija!!!
2 0
eye of the tiger
Ma ja nisu ispostovali rokove. Potplatio ih sve arapcic to je istina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi