Samo još jedan igrač može spriječiti Messija da osvoji svoju treću Zlatnu kopačku zaredom
Lionel Messi trenutno vodi u utrci za Zlatnu kopačku

Svi ostali su daleko od Argentinca

Samo još jedan igrač može spriječiti Messija da osvoji svoju treću Zlatnu kopačku zaredom

S. Pašalić

Kraj sezone se približava, pa tako i utrka za Zlatnu kopačku.

Lionel Messi je u nedjelju odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone te se sa nova tri gola izdvojio na prvom mjestu u utrci za Zlatnu kopačku.

Argentinac je dobio ovacije navijača Betisa nakon maestralne partije u utakmici koju je Barcelona dobila sa 4:1.

Igrač Barcelone je sa nova tri gola došao do broja od 29 postignutih golova ove sezone u 26 nastupa, te je na dobrom putu da osvoji svoju treću Zlatnu kopačku zaredom.

Samo su Cristiano Ronaldo i Luis Suarez prekidali dominaciju Messija koji je od sezone 2009/2010 do danas pet puta osvajao ovu nagradu, a sada je na dobrom putu da je osvoji i šesti put.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno još samo Kylian Mbappe može zaprijetiti Argentincu u pokušaju da osvoji ovu nagradu. Francuz je postigao 26 golova i do kraja će pokušati stići Messija te osvojiti ovu nagradu prvi put.

Ostalo je još deset utakmica koje će odlučiti ko će osvojiti Zlatnu kopačku, a Fabio Quagliarella, Cristiano Ronaldo, Krzysztof Piatek i Kun Aguero su trenutno daleko od dvojca Messi-Mbappe tako da još samo Francuz može do kraja sezone spriječiti Argentinca da još jednom osvoji ovu prestižnu nagradu.

Top Komentari

LOLLOL
Još samo da dodam. Lik vodi i u asistencijama sa 12. Playstation
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi