PSG ponudio tinejdžeru profesionalni ugovor, ali i Englezi vrebaju

Talentovani defanzivac na raskrsnici

PSG ponudio tinejdžeru profesionalni ugovor, ali i Englezi vrebaju

Mladi Thierno Balde jedan je od najsjajnijih eksponata PSG-ovog omladinskog pogona.

Ovaj mladi fudbaler, koji će za 10 dana napuniti 18 godina, primarno igra na poziciji desnog beka, ali može pokrivati i štoperske pozicije što ga čini izuzetno korisnim za ekipu.

L'Equipe piše da je PSG već mladom Baldeu ponudio profesionalni ugovor i da su u toku pregovori.

Međutim, dok pregovori PSG-a sa Baldeom traje, vrebaju i Englezi. Navodno su Southampton i Leeds već uspostavili kontakte u želji da Baldea dovedu u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada je mladi fudbaler na raskrsnici. Produžiti saradnju sa svojim PSG-om i nešto duže čekati pravu priliku u prvom timu ili otići u Englesku i možda brže dobiti šansu u senioskom fudbalu.

Inače, Balde je na određeni način preuzeo mjesto u U19 ekipi PSG-a od Tanguyja Kouassija nakon što je on prekomandovan u prvi tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi